wagenmans wantrouwde burgemeester

Vorige week hebben we aangaande de vertrouwensrelatie tussen wethouder Wagenmans en het college, respectievelijk de gemeenteraad, opnieuw een bizarre raadsvergadering meegemaakt. Ter herinnering: het ging om de enorme bodemvervuiling die op het voormalige perceel van ex-wethouder Haarman op De Zegge VII in maart was ontdekt.

Behalve Wagenmans en Haarman, wisten vele personen, zoals werknemers van het saneerbedrijf, van het adviesburo DHV, amtenaren, enzovoort, precies wat er allemaal aan de hand was. Ook ik wist al voor 5 juli van de bewuste pvc-buis uit 1989. Alleen burgemeester Piet Zoon, wethouder Hiemstra en de gemeenteraad werden niet geïnformeerd en voor de domme gehouden. En dat gebeurde met de wel meest absurde reden die je kunt bedenken. De reden namelijk dat “het zo gevoelig lag” en om (toen nog) wethouder Haarman niet onnodig te beschadigen. Met andere woorden: Wagenmans vertrouwde zo’n beetje iedereen, behalve zijn collega-bestuurders, noch de raadsleden.

Concreet: Wagenmans vreesde dat de kwestie op straat zou komen te liggen als hij zijn collega’s en de raad wél had ingelicht. Je kunt die handelwijze niet anders beschouwen als een onverbloemd teken van wantrouwen tegenover zijn politieke collega’s, en dan vooral burgemeester Piet Zoon. Vooral hij immers wordt op deze manier weggezet als een onbetrouwbare kletsmajoor die deze “gevoelige zaak” wellicht had rondgebazuind. Je zult maar burgemeester zijn en op deze wijze publiekelijk te kijk worden gezet door jouw eigen wethouder!

Het is buitengewoon merkwaardig, maar het mag allemaal en het heeft in bestuurlijk Raalte geen enkele consequentie. Het zoveelste boetekleed wordt aangetrokken en daarna wordt alles weer met de mantel der liefde toegedekt. Overigens: binnen het gemeentehuis is de ruimte voor boetekleden al stevig aan het uitpuilen. Er wordt intensief gezocht naar uitbreiding.

[/i]Tot slot.Een motie van wantrouwen werd niet ingediend, het bleef slechts bij een schamel motietje van afkeuring, die het nog niet eens haalde. Collegepartijen CDA en Gemeentebelangen wilden er niets van weten. Ze keurden zowel de motie af, alsook het gedrag van wethouder Wagenmans in deze kwestie. Probeer daar maar eens chocolade van te maken. Mij is dit niet gelukt.[/i]

[i]Hans de Kort

Raalte[/i]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.