wagenmans flink door het stof

Wagenmans kreeg nogal wat verwijten voor zijn kiezen van de gemeenteraad. “Er is gehannest en geklungeld,” vatte Egbert den Daas samen aan het begin van het debat. “Samen met de betrokken wethouder in dit dossier optrekken, de rest van het college niet inlichten, de gemeenteraad maandenlang niet inlichten en toen het stortgat werd ontdekt werd het verdoezeld. Hoe is het mogelijk dat een ervaren en gewiekst politicus zo handelt?” vroeg hij zich af. Hij betitelde het gedrag van Wagenmans als onprofessioneel. “Waar houdt zorgvuldigheid op en begint vriendjespolitiek?”

Wagenmans lichtte de raad lang niet in over het aantreffen van ernstige en grootschalige bodemvervuiling op het door de gemeente aangekochte perceel van de onlangs afgetreden wethouder Haarman. Wagenmans betoogde dat hij leerpunten uit het proces heeft getrokken. “Het eerste leerpunt is eerder vanuit de projectorganisatie opschalen.” Ook beloofde hij in het vervolg eerder informatie, zij het vertrouwelijk, aan de raad te verstrekken.

Omdat de wethouder ‘ruiterlijk het boetekleed aantrok’ en vanaf september zeer correct gehandeld heeft, volgens de gemeenteraad, kwam hij er met een tik op de vingers vanaf. Overigens kwam het Wagenmans niet alleen op kritiek te staan. Zijn manier van handelen sinds september oogstte lof van de raadsleden. “Als er een motie van moed had bestaan, had ik hem ingediend,” aldus Oostewechel van Vitaal Salland.

Even leek het er tijdens de avond op dat de stukken over de Zegge VII die geheim worden gehouden, door de gemeenteraad openbaar gemaakt zouden worden. Dat werd niet gedaan in belang van de gerechtelijke procedure die tegen Haarman loopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.