waarom mensen geen eikels eten

Nu de herfst is aangebroken, komt Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg met expositie onder de toepasselijke titel ‘Waarom mensen geen eikels eten’. Hoe komt het eigenlijk dat we de granen, aardappels, groentes, fruit en noten verkiezen boven de eikels ?

De expositie werd op 5 oktober feestelijk geopend door wethouder Gosse Hiemstra. Nadat hij een eikel had gegeten en een gordijn had weggehaald, werden de gasten verrast door een vrolijke en kleurrijke presentatie over de gewassen die over de hele wereld dagelijks worden gegeten.

‘Waarom mensen geen eikels eten’ is een kleine expositie, geschikt voor jong en oud. Je kunt er genieten van mooi beeldmateriaal en je kunt op zoek gaan naar boeiende feiten en leuke weetjes. Na afloop kan je het groente-kwartetspel spelen. En natuurlijk is het boeiend om daarna de vaste collectie van De Laarman te bekijken. Diverse oude landbouwwerktuigen laten de bezoeker zien hoe gewassen van de tentoonstelling hier in Salland werden geplant en geoogst.

Als extraatje biedt De Laarman ‘luisterlunches’ aan voor groepen vanaf tien personen. Dit arrangement omvat een bezoek aan de tentoonstelling, een passende maaltijd en een leuk verhaal. Instellingen, scholen en bedrijven kunnen de expositie vanaf januari 2013 huren.

De expositie loopt van 6 oktober 2012 tot en met 6 januari 2013. Zeker voor gezinnen is het een prima vooruitzicht dat ze zowel tijdens de herfstvakantie als de kerstvakantie kunnen genieten van de tentoonstelling.

De expositie vindt plaats in het Landbouwmuseum De Laarman aan de Butzelaarstraat 60 in Luttenberg. Op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie bel 0572 – 301288.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.