vrouw achter het stuur volvo v40

Tja, wie kent het niet….de uitdrukking “dat zal wel weer een vrouw achter het stuur zijn”. En dat klopt, in veel auto’s zit er een vrouw achter het stuur, in de andere auto’s is dat een man. Meer opties zijn er ook niet. Maar hoe gaat dat dan…een vrouw achter het stuur. Wij nemen je mee in onze bevindingen en belevingswereld.

Elke 2 weken hebben wij een aantal dagen een auto op proef. En we kijken heus verder dan alleen het uiterlijk, de kinderen, kinderwagen en boodschappen moeten natuurlijk ook mee. We moeten naar sportclubjes, vriendinnen, ons werk enz. We gaan dus testen hoe de auto zich staande houdt in ons drukke leven. Met recht dus een vrouw achter het stuur….

Deze week hebben we de nieuwe Volvo V40 tot onze beschikking. En ja….het klopt wat ze zeggen, Volvo geeft je een gevoel van veiligheid. De auto is uitgerust met een camera voor het achteruit rijden, dus niet alleen maar blokje en piepjes, maar daadwerkelijk zicht op wat er achter je is, zelfs de lijnen hoe je achteruit rijd. Als je nu nog een paaltje of erger over het hoofd ziet… Daarnaast heeft deze Volvo ook een start/stop systeem, en denkt de auto met je mee tot 50 km per uur. Zie je dan een voetganger over het hoofd (bv bij het checken van de mascara) dan remt de auto zelf om zo een aanrijding te voorkomen. Mocht er toch nog iets misgaan dan heeft de Volvo V40 ook een voetgangersairbag (als enige in de wereld!) die de impact van de klap beperkt! Al met al, super veilig dus. Maar er is meer dan veiligheid, het oog wil ook wat.

Zelf had ik de kleuren (wit met zwarte strepen) niet gekozen maar goed, we hebben ook niet allemaal dezelfde jas. Wat wel weer mooi is, de binnenkant is qua belichting helemaal aan te passen naar je eigen wensen. Zo creëer je een eigen sfeer en geef je een personal touch aan de auto. Je kan het zelfs afstemmen op je outfit….en dat is natuurlijk voor privé als zakelijk gebruik wel net zo chique. Helemaal met een verlichte versnellingspook en een achteruitkijkspiegel zonder randjes! En ook een grote hobby van vrouwen, bellen, kan je handsfree en zelfs stemgestuurd via het multimedia systeem. En je hoeft voor je favoriete muziek, die natuurlijk ook op je telefoon staa,t niet eens meer te werken met kabeltjes of iets in te pluggen, via de Blue Tooth kan je deze gewoon in de auto afspelen. De technische snufjes zijn makkelijk te vinden en te bedienen, je hoeft er niet eens een heel boekwerk voor door te lezen, want heel eerlijk, daar hebben/nemen we de tijd toch niet voor.

En voor wie wel eens de verkeerde brandstof heeft getankt( en helaas, het zijn niet alleen de mannen die dit doen 😉 ); deze Volvo heeft een vulopening voor diesel of benzine. Hiermee voorkom je het wachten op de ANWB lang een tochtige snelweg als je in je stapoutfit onderweg was voor een avondje uit.

Over de rijeigenschappen kunnen we dan wel heel kort zijn: super! Stuurt makkelijk, ligt heel stevig op de weg. Toch een groot feest om hier in te rijden.

Gezien de vraag van een aantal mannen na onze vorige columns, dan toch ook wat technische specificaties (want als vrouw denken we ook heus wel aan de man).

Er zijn verschillende types te kiezen, het aantal PK’s zit dan ook tussen de 115 en 254, zuinigheidscategorie op de meeste modellen A of B. Uitgaande van de T5 Turbo met 186,7 kW (254 PK) 5 cilinder, 20 kleppen en een cilinderinhoud van 2497 cc. Hiermee heb je een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in 6.7 seconden en een topsnelheid van 250. Voor de vrouwen onder ons: dat is gewoon heel snel!

[i]De Volvo V40 die wij deze week tot onze beschikking hadden staat te koop bij Autotechniek Raalte

Specificaties o.a.:

*Volvo V40

*Airconditioning, elektrische en verwarmbare buitenspiegels, elektrische ramen

*7 inch kleurenscherm voor de bediening van klimaat, audio, en auto menu.

*Tanken zonder dop met een beveiliging waardoor je niet de verkeerde brandstof kan tanken

* Voor de veiligheid zit er op het standaardmodel al CitySafety en een Voetgangersairbag![/i]

Voor meer informatie, neem contact op met Winfred Schulten

staging2.autotechniekraalte.nl of Praamstraat 1, Raalte tel: 0572-358558

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.