vre bacterie op afdeling van sophia ziekenhuis

De Isala klinieken hebben extra maatregelen getroffen op afdeling B4 (verpleegafdeling voor chirurgiepatiënten), omdat bij enkele patiënten de VRE-bacterie (Vancomycine Resistente Enterokok) is vastgesteld. Deze resistente darmbacterie is voor gezonde mensen niet ziekmakend, maar mensen met een sterk verminderde weerstand kunnen er erg ziek van worden.

Isala heeft daarom extra hygiënemaatregelen genomen om de afdeling VRE-vrij te krijgen. Daarnaast wil Isala zo snel mogelijk de VRE-dragers uit de patiëntgroep vaststellen die vanaf 5 september op afdeling B4 zijn verpleegd. Patiënten die momenteel op afdeling B4 verblijven, worden onderzocht op VRE. Patiënten die vanaf 5 september opgenomen zijn geweest op deze afdeling, maar inmiddels weer thuis zijn, ontvangen deze week een brief met het verzoek deel te nemen aan een onderzoek.

Isala zegt zich te realiseren dat deze situatie onaangenaam kan zijn voor patiënten en bezoekers. De maatregelen zijn volgens het ziekenhuis echter noodzakelijk om afdeling B4 zo snel mogelijk VRE-vrij te krijgen, patiënten zo goed mogelijk te kunnen behandelen en verdere verspreiding tegen te gaan.

Isala heeft een informatienummer beschikbaar gesteld voor vragen over deze maatregelen, tel. (038) 424 78 08, bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren. Meer informatie staat ook op staging2.isala.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.