Home / archiefcentraal / voorbeschouwing hhc tegen capelle

voorbeschouwing hhc tegen capelle

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Capelle

Nu ook de inhaalwedstrijden zijn gespeeld en alle ploegen de eerste periode hebben afgesloten, is duidelijk geworden dat het Veenendaalse GVVV de eerste periodetitel heeft gewonnen en ook de nieuwe koploper is geworden. Helaas ging de periodetitel voorbij aan de neus van de Hardenbergers door het verlies in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Omdat de onderlinge verschillen uiterst gering zijn betekende het verlies ook meteen dat HHC Hardenberg zakte naar de 5e plek op de ranglijst. Dat is de consequentie in deze spannende competitie. Het geeft wel aan dat iedere wedstrijd weer alles van de spelers wordt gevraagd. Eenvoudige wedstrijden en voorspelbare overwinningen zijn niet aan de orde in de topklasse. Voor geen enkele ploeg.

Tegenstander van vandaag, Capelle, boekte afgelopen zaterdag een moeizame overwinning in de inhaalwedstrijd tegen het laag geklasseerde Excelsior’31. Pas een kwartier voor tijd werd de enige en naar later bleek, de beslissende treffer gescoord.Op dinsdagavond, in de districtsbekerwedstrijd, versloeg Capelle het 2e team van Quick Boys met 0-3. Capelle speelt, net als HHC Hardenberg, vanaf de invoering van de topklasse op dit niveau en neemt een achtste plaats in op de ranglijst. Maar zoals eerder gezegd staan de ploegen nog dicht bij elkaar. Alleen onderaan de ranglijst komt er enige tekening en het zijn helaas met name de Overijsselse ploegen, die zich zorgen moeten gaan maken. Voorlopig houdt HHC Hardenberg de oostelijke eer hoog en wil die rol ook het hele seizoen blijven vervullen. Toch geeft de ranglijst een vreemde aanblik. Excelsior’31 en Genemuiden werden vooraf veel hoger ingeschat en wat te denken van IJsselmeervogels en Spakenburg. Hoogst ongewoon en dat heeft al vroeg tot ontslag geleid van Peter Wesselink, als trainer van Spakenburg.

HHC Hardenberg voldoet wel aan de verwachting, maar het kan en moet altijd beter, zoals trainer Ted Verdonkschot vaak zegt in zijn praatje achteraf. Ook Capelle ligt nog volledig op koers. Vooraf werd handhaving als doelstelling gesteld en dat moet voor trainer Ronald Klinkenberg en zijn selectie toch mogelijk zijn. In vergelijking met vorig seizoen werd een tiental nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd en niet de minste. Doorselecteren is een ittere noodzaak om zich te handhaven op het hoogste amateurniveau.

Vandaag start ook de 2e periode, die weer over 10 wedstrijden gaat. Er liggen dus weer nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen voor de teams.

Twente Sport Report:

Ted Verdonkschot vind dat zijn team stappen hebben gemaakt

AUDIO: Trainer Ted Verdonkschot van HHC Hardenberg blikt vooruit op de wedstrijd tegen Capelle http://bit.ly/PsLDCq

Henk Zweer

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.