vier nieuwe combinatiefunctionarissen in raalte

Sinds het begin van het schooljaar zijn in Raalte vier nieuwe zogenoemde combinatiefunctionarissen sport en cultuur aan het werk. Een combinatiefunctionaris sport en cultuur werkt als vakleerkracht bewegingsonderwijs op basisscholen, organiseert Fit for Life opleidingen binnen de Sport en Cultuur Academie Salland (SCAS) en helpt sport- en cultuurverenigingen met zaken zoals ledenwerving en het samenstellen van goede trainingen. De Fit for Life opleidingen bestaan uit binnenschoolse en buitenschoolse sport- en cultuuractiviteiten voor leerlingen van het Carmel College Salland en Landstede, gericht op het verbeteren van de sociale vaardigheden.

Inmiddels werken in Raalte negen combinatiefunctionarissen op 12 Raalter basisscholen, bij SCAS en als ondersteuning bij 25 sportverenigingen. De negen combinatiefunctionarissen werken als een team. Ze maken gebruik van elkaars specialismen en stimuleren gezamenlijk (school)sport- en cultuuractiviteiten. Daarnaast coachen ze het jeugdkader bij sportverenigingen bij het maken van een methodisch goede sporttraining en het opstellen van een lesplanning. Dit gebeurt via themabijeenkomsten.

De combinatiefunctionarissen worden mede betaald vanuit het project Landelijke Brede Impuls Combinatiefuncties. Dat betekent dat de aanstelling van deze functionarissen tot minimaal 2015 mogelijk is vanwege een structurele financiële Rijksbijdrage van 40% en een (co)financiering van de gemeente Raalte en het lokale onderwijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.