vier dagen strijd om het gouden ijzer

De Nationale Dressuurwedstrijden om ‘Het Gouden IJzer’ worden van woensdag 24 oktober tot en met zaterdag 27 oktober in de manege aan de Looweg te Luttenberg gehouden. De organisatie van dit grote evenement is in handen van paardensportvereniging De Heuvelruiters. Gezien het grote aantal inschrijvingen is deze wedstrijd zeer geliefd bij de dressuurliefhebbers. Vanuit het hele land zijn de inschrijvingen binnengestroomd.

De schitterend aangeklede manege is van woensdag tot en met vrijdag het domein voor de combinaties, die uitkomen in de klassen B tot en met M2. Naast de mogelijkheid om een prijs – en voor de winnaars in deze klassen een finaleplaats – te behalen, zullen deze ruiters ook voor winstpunten rijden. Deze zijn nodig om in een hogere klasse uit te kunnen komen.

De slotdag staat geheel in het teken van de klassen Z1, Z2 en voor het eerst dit jaar kunnen ook combinaties uitkomen in de hogere klassen ZZ licht.

Als afwisseling in het wedstrijdprogramma wordt zaterdag van 19.15 uur tot 20.15 uur een dressuurclinic verzorgd door Stal Laarakkers. Sjak Laarakkers is naast africhter van dressuurpaarden ook een succesvolle trainer. Zo heeft hij meerdere combinaties naar het hoogste niveau begeleid. Hij is daarnaast jaren werkzaam geweest als lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie. Voor deze clinic brengt hij onder andere een Grand Prix paard mee.

Altijd mooi om te beleven voor zowel de ruiter als het publiek is de Kűr op Muziek. In deze proef brengt een combinatie, gebruikmakend van muziek, een vrije, zelf geregisseerde proef ten tonele. In deze vrije proef is het erg belangrijk om de oefeningen goed aan te laten sluiten op het tempo van de muziek. Daarnaast is het van belang dat de soort muziek past bij het type paard. De kür moet een aantal verplichte onderdelen bevatten, afhankelijk van de klasse waarin wordt gestart.

Het laatste programmaonderdeel, namelijk de Finale, is ook het spannendst van de dressuurvierdaagse. De winnaars van alle klassen strijden om Het Gouden IJzer. Een ieder wordt beoordeeld in de klasse, waarin hij of zij startgerechtigd is, dus het is best mogelijk dat een B of L combinatie hoger eindigt dan iemand uit de hogere klasse. De hoofdprijs is naast de bokaal Het Gouden IJzer een geldprijs en voor alle finalisten een paardendeken met een gouden ijzer erop geborduurd. Toegang is voor alle dagen gratis.

Voor meer informatie, het volledige programma en de startlijsten en -tijden kan met terecht op staging2.paardensportluttenberg.nl of op staging2.startlijsten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.