verslag een bezoek aan een dierenbegraafplaats

Het was weer dierendag op donderdag 4 oktober. Overal in Nederland werden de dieren weer flink in de watten gelegd. Ook waren er uitjes waarin dieren de hoofdrol speelden, zo ook voor groep 8 van de Dolfijn in Heino. Jasmijn en Linda, twee leerlingen van deze klas, maakte een verslag van hun bijzondere excursie:

Vorige week donderdag zijn we met onze groep 8 van de Dolfijn in Heino, naar de dierenbegraafplaats De Vennenberg, in Lemelerveld geweest; het was heel interessant. Eerst hebben meneer en mevrouw Hulsman verteld over hoe de begraafplaats eruit ziet, over het ontstaan van de begraafplaats en over alle mogelijkheden die er zijn voor begraven en cremeren.

We hebben veel soorten kisten gezien; grote en kleine, luxe en minder luxe. Ook zagen we hoe de namen op de stenen konden komen. Daarna gingen we naar de begraafplaats. Er zijn daar meer dan 2500 dieren begraven. Dit zijn niet alleen honden en katten, maar ook konijnen, parkieten en duiven.

We zijn heel veel leuke en grappige namen tegengekomen; bv. Zwerver en Kneusje. Er lagen in één graf ook 20 honden bij elkaar.

En op het laatst liet meneer Hulsman zien dat er ook dieren gecremeerd waren. Hij haalde de steen van het graf en toen zag je alle urnen staan.

Het was een informatieve en gezellige dag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.