Home / archiefcentraal / verlies voor handbalsters heeten

verlies voor handbalsters heeten

Zaterdagavond is de handbalcompetitie voor de dames van Nieuw-Heeten en Heeten van start gegaan. Beide ploegen komen uit in de tweede divisie A. Nieuw-Heeten is goed begonnen met een ruime overwinning op De Lutte, Heeten verloor de thuiswedstrijd van Olympia met 16-23.

Heeten begon de competitie met een lastige thuiswedstrijd tegen Olympia, degradant uit de eerste divisie. De club uit Hengelo wordt dit seizoen getraind door Egon Floors, die vorig seizoen nog trainer was van Heeten.

Beide ploegen waren er op gebrand om de openingswedstrijd te winnen en in de openingsfase bleken ze aardig aan elkaar gewaagd. Er werd aanvallend gespeeld, maar doelpunten waren schaars. Na een kwartier spelen stond het 4-3 in het voordeel van de thuisploeg. Voor Heeten was het houtwerk een grote sta in de weg en Olympia had moeite om de sterke defensie van Heeten te kraken. Dit lukte de gasten uit Hengelo in het resterende deel van de eerste helft beter, waardoor zij met een 12-8 voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft kwam Heeten sterk terug. De achterstand van 4 punten was binnen 8 minuten gedicht. Helaas kon de thuisploeg dit geen vervolg geven. In een warrige fase met vreemde beslissingen van de scheidsrechters, waaronder een aantal tijdstraffen voor Heeten, wist Olympia opnieuw afstand te nemen. Het lukte Heeten niet om opnieuw terug te komen, waardoor Olympia uiteindelijk met 16-23 aan het langste eind trok. Toch biedt de ietwat geflatteerde nederlaag perspectief voor Heeten. “We kunnen tevreden zijn met ons spel. We hebben hard geknokt, maar we hadden pech met veel ballen op de lat en paal.” aldus speelster Marloes Steerneman. Heeten neemt het volgende week op tegen Auto Smeeing/B.D.C in Soest.

Nieuw-Heeten speelde de eerste competitiewedstrijd uit bij promovendus De Lutte en moest het daarbij stellen zonder een aantal geblesseerde speelsters. In een gelijkopgaande eerste helft, waarbij de score in het voordeel voor Nieuw Heeten bleef, slaagden de dames er niet in om een grote marge op het scorebord te zetten. De aanvalsdrang was zeker aanwezig, maar het ontbrak in de eerste helft vooral aan doeltreffendheid, mede ook door goed keeperswerk aan de kant van De Lutte.

Na een 7-9 ruststand opende Bianca Welraven de score, waarna Nieuw-Heeten onder aanvoering van Chantal Ruiter en de uit de A-jeugd overgekomen Hanne van Rossum steeds verder wegliep bij de opponent uit Twente. Langzaam maar zeker werd het vertrouwde spel van Nieuw-Heeten weer zichtbaar, waarin vooral de dekking erg goed stond. Uiteindelijk resulteerde dit in een 14-24 eindstand.

Deze verdiende overwinning zal de dames vertrouwen geven voor de wedstrijd van volgende week. Zaterdag spelen zij hun eerste thuiswedstrijd tegen Hurry Up. De wedstrijd begint om 19.30 uur in sporthal Sprengendal in Haarle.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.