van luchtkasteel tot dassenburcht

Van Luchtkasteel tot Dassenburcht is een landelijk project voor het basisonderwijs over de bijzondere natuur- en cultuur op landgoederen. Het project startte in 2002 en telt inmiddels 80 deelnemende landgoederen. Ook de Gouden Emmer heeft zich samen met de eigenaren van het landgoed ’t Rozendael, de familie van Ittersum, aangesloten bij dit project.

“Wij zijn dit project voor meerdere jaren aangegaan, omdat het kinderen de kans biedt om de eigen Heinose leefomgeving op een bijzondere manier te beleven en daardoor te leren waarderen.

De afgelopen weken hebben de leerkrachten tijdens de lessen natuur al veel aandacht besteed aan cultuur en natuur op een landgoed, maar de echte beleving is een natuurles op het landgoed zelf”, zegt Johan Stuut, directeur van de Heinose basisschool.

“Vorige week zijn wij dan ook gestart met een buitenles voor alle leerlingen van de Gouden Emmer op ’t Rozendael, waar wij enthousiast onthaald werden. Voor iedere groep was er een apart programma. Zo zochten de kleuters voedsel voor eekhoorntjes, waren de groepen 3 en 4 op zoek naar slaapplaatsen voor vleermuizen, onderzochten de groepen 5 t/m 7 allerlei waterdiertjes en was er voor groep 8 een natuur- en cultuurspeurtocht uitgezet.”

Meer foto’s vind je op staging2.goudenemmer.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.