theo de rooij legt schuld bij renners

Theo de Rooij legt het gebruik van EPO geheel bij renners. “Ze zijn verantwoordelijk voor wat ze gebruiken, ik heb daar als ploegleider geen zicht op”, zegt De Rooij tegen de NOS. De Rooy woont in Holten en is na zijn carrière als ploegleider bij Rabo het fietsproductiebedrijf TDR Bikes begonnen in Raalte.

Alle fietsers in de wielerploeg van Lance Armstrong hebben onder ede verklaard EPO te gebruiken. Een rapport daarover van he Amerikaanse antidopingagentschap USAD, is gisteren openbaar geworden. Onder de renners die dat verklaarden zit ook Levi Leipheimer. Die verklaarde ook in zijn tijd bij Rabo EPO gebruikt te hebben, dat de teamarts Pepi Marti er van op de hoogte was, zelfs leverancier was.

Theo de Rooij houdt vandaag echter vol dat hij er als ploegleider niet van geweten heeft. Sportcommentator Tom van ’t Hek trekt dat in twijfel. Die is inmiddels zover dat hij in de wielrennerij zo langzamerhand niemand meer gelooft. Hij ging zelfs zo ver zich af te vragen of de NOS ieder jaar de drie weken durende Tour de France wel uit moet blijven zenden. “Van de laatste vijftien winnaars zijn er twaalf uiteindelijk niet de winnaar geworden, twaalf, of dertien?, dat lijkt mee op een spel in de Efteling…” aldus Van ’t Hek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.