theaterdirecteur en cultuurmakelaar voor klas

Jos van den Born (directeur HOFinSalland) en Eléon de Haas (cultuurmakelaar)stonden dinsdag samen voor de klas in Laag-Zuthem. Groep 7/8 van basisschool de Linde kreeg namelijk van hen een workshop met al thema ‘Laag-Zuthem’s got Talent’.

Tijdens deze kleine talentenjacht werd de klas in drie groepen verdeeld. Ieder groepje studeerde iets in. Dit mocht van alles zijn: dans, toneel, muziek. De groepjes werden begeleid door Van den Born en De Haas en ook combinatiefunctionaris cultuur, Mirjam Borger, begeleidde een groepje. Eén groepje koos voor toneel, de andere twee groepjes kozen voor toneel in combinatie met dans. Nadat de groepjes een stuk hadden ingestudeerd 10 minuten werd dit voor elkaar opgevoerd. Groep 6 mocht ook kijken en gaf als publieksjury met luid applaus aan welk groepje zij het beste vonden. Het groepje dat heeft gewonnen krijgt kaartjes voor het theater.

Deze workshop door Van den Born en De Haas had juffrouw Tanja Ulderink gewonnen voor haar klas. In het voorjaar van 2012 vond er in het HOFtheater een cultuureducatiemarkt plaats voor het basisonderwijs in de gemeente Raalte. Wie na afloop hiervan een vragenlijstje invulde maakte kans op een workshop door de twee culturele professionals. Basisschool de Linde was de gelukkige winnaar.

Overigens is het voor de theaterdirecteur en cultuurmakelaar niet vreemd om voor de klas te staan. Jos van den Born heeft in het verleden vele jaren als docent in het basisonderwijs gewerkt. Eléon de Haas was accordeondocent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.