tekenaar coenen stelt stabiel elftal op

chillen in onze kranten) verzorgt avonden waarin hij ingaat op de combinatie van tekenen, voetballen en besturen Coenen geeft lezingen, presentaties en workshops.

Ga maar bij je zelf na, zegt Coenen tijdens het interview met zekerheid: ‘’Waar speelde je vroeger? Aanvaller? Dan is je lievelingskleur zeer waarschijnlijk groen.” Klopt… “Tja, groen is de kleur van de associatieve denker, die zoekt naar creatieve oplossingen om defensies te ontregelen. Dat valt samen met karakters die aanvallers moeten hebben. Verdedigers kiezen bij voorkeur rood, dat is de kleur van mensen die vanuit de logica handelen om organisaties in stand te houden.” Coenen heeft dit en nog meer bij toeval tijdens een workshop ontdekt en na onderzoek bij bijna honderd voetbal- en hockeyelftallen als geldend vastgesteld.

“Welke eigenschappen hebben bestuurders nodig? Die van verdedigers, die logisch en organisatorisch denken. Als je daar zo’n man tussen hebt lopen die steeds dwarsbomerig de boel ontregelt, dat schiet niet op.” Coenen geeft een heel groot voetballer als voorbeeld. Cruijff. Ja, probeer dan maar eens een gat in zijn redernatie te schieten. De meest sublieme voetballer die we hebben gehad in Nederland, blijkt ook meteen de meest ontregelende bestuurder die er in de sportwereld te vinden is. Vraag het ze bij Ajax.

Coenen verzorgt thema-avonden in sportkantines en bestuurszalen, waarin hij dieper ingaat op deze materie, Het gaat daarbij niet alleen om deze heel herkenbare materie aan de orde te stellen, hij wil er besturen, verenigingen, teams, ook iets mee leren.

Coenen verzorgt thema-avonden in sportkantines en bestuurszalen, waarin hij serieus, humoristisch en met veel voorbeelden dieper ingaat op deze nog onbekende materie. Het gaat daarbij niet alleen om deze heel herkenbare materie aan de orde te stellen, hij wil er besturen, verenigingen en teams, ook iets mee leren en direct toepasbare kennis aanbieden.

Zoals je een voetbalelftal samenstelt, zo zou je besturen en commissies feitelijk ook samen moeten stellen. Of andersom: zoals je een bestuur graag weloverwogen wil samengesteld hebben, zo zou een trainer ook moeten kijken naar de kwaliteit van een team. Welke schakels heeft hij, welke ontbreken er.

Al met al een leerzame avond. Wie interesse heeft kan Huub Coenen een avondje inhuren, te bereiken via Huub-Coenen@home.nl of 0570- 562370. Via Salland, Deventer of Vechtdal Centraal kun je met tien procent korting boeken. Stuur dan een mail naar de redactie.

Workshop ‘nog meer team’

‘Nog Meer Team’ is een workshop van Huub Coenen voor teamwerkers en teamsporters. Een infotainment workshop voor alle groepen, die samen moeten presteren. Het programma werkt met ‘out of the box’ voorbeelden uit de sport en de kunst. Ter plaatse wordt gedaan, ontdekt en geleerd. Iedereen neemt direct toepasbare informatie mee naar huis, werk en sportplaats.

Het programma bestaat uit vier verschillende delen van dertig minuten. Hieronder de basis, maar die kan naar believen worden aangepast. Als warming up en voor sfeerbepaling worden karikaturen van topsporters vertoond en anekdotes over deze sporters verteld. Hoe Erben Wennemars en Gerard van Velde elkaar bij onderlinge wedstrijden op hilarische wijze uit evenwicht brachten. Hoe Sjef Janssen bij zijn vrouw Anky van Grunsven de faalangst voor een groot toernooi ombuigt naar strijdlust. Waarom wielrenner Erik Dekker op wedstrijddagen met slecht weer altijd volle bak reed. Waarom een bondscoach weggewerkt werd, omdat hij niet naar de Playboy club in Londen wilde, de burgemeester van Deventer een uur moest wachten op een wereldvoetballer en Edgar Davids een roze snorkel wilde en nog veel meer.

Aan de hand van getoonde beelden wordt ontdekt dat wij niet objectief kijken, maar subjectief en daardoor selectief. Door de ervaring bij dit onderdeel leert u uw eigen valkuilen bij beoordeling van medewerkers en medespelers kennen, Dit wel wetend koos Hiddink bij PSV als assistenten Rutten en Eykelenkamp en moest Erwin Koeman het veld ruimen. Onwetend hiervan doen bestuurders en groepsleiders regelmatig tevergeefs of tot hun spijt een beroep op verkeerde personen.

Met een aantal aanwezigen wordt plenair de kleurentest uit het hoofdverhaal gedaan.

Bij de 100 meter atletiek en de 500 meter schaatsen zijn nooit conflicten. Bij de 800 meter atletiek en de 1500 meter schaatsen zijn er soms conflicten. Dat bij de schaatsmarathon en voetbalwedstrijden de gemoederen hoog op kunnen lopen, vinden we eigenlijk wel logisch. Dat komt door onze hersenen, die bepalen of de linker helft of de rechter helft in bepaalde situatie de regie voeren. Om daar achter te komen, vullen de aanwezigen individueel een vragenlijst in en de uitkomst wordt plenair besproken. Daarbij kom je tot de ontdekking dat de vorm het gedrag bepaalt. Dat geldt voor sport en werk.

Een eye opener om de oorzaak van gedrag te herkennen en vervolgens concreet bespreekbaar te kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.