techniekdag trekt 1400 bezoekers

Naast een kijkje achter de schermen, konden de kinderen ook zelf aan de slag. Zo konden ze een computer in elkaar zetten, verven, metselen en timmeren en lassen.

Opnieuw veel meekomende ouders

Het overgrote deel van de kinderen heeft de techniekdagen met t één of beide ouders bezocht. Het bezoekersaantal bestond uit ongeveer 800 kinderen en 600 ouders. Ook voor ouders is het vaak geweldig om de techniek anno 2012 in de bedrijven te zien en voor hen is het een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen.

Voor kinderen is het natuurlijk waardevol om de ervaringen samen te delen ook wanneer het in de toekomst gaat over een keuze voor opleiding en beroep.

Prijswinnaars

De vele werkstukjes die leerlingen vooraf aan de hand van lesbrieven hebben gemaakt, werden ten toon gesteld bij Klink-Nijland in Raalte en Bruggeman Mechanisatie in Broekland. Naast opdrachten zoals het construeren van een hoge stevige toren, het in beweging zetten van een apparaat of het ‘tonen’ van de inhoud van een computer konden leerlingen een droomhuis of droomschool ontwerpen in een 3D tekenprogramma.

Schoolprijs

De schoolprijs dit jaar is gegaan naar de Matzerschool in Wijhe. Deze school heeft er dit jaar heel veel energie in gestoken om een grote variëteit aan werkstukjes in te leveren.

Individuele en groepsprijzen

Bij Sketch Up voor het basisonderwijs kreeg Thom Meertens de van de St. Jozefschool Wijhe de eerste prijs. Hij ontwierp een prachtige woning met veel glas, een dakterras en een keurig afgewerkt interieur.

Chiel Ruiter van de Capellenborg Wijhe en Niels Tempert van de havo-afdeling van het Carmel College deelden de eerste plaats bij Sketch Up voor het voorgezet onderwijs. Het ontwerp van Chiel betrof een strandwoning met designinterieur. Dat van Niels een mooi ontworpen woning met een vakkundig getekend interieur waarin de onderlinge verhoudingen heel mooi tot uiting kwamen.

Bij de sterke constructies of torens bouwen kregen Tessa, Lynn, Kela, Bertha, Nienke en Anouk van de St. Willibrord in Olst de eerste plaats toegewezen. Zij bouwden een toren in de vorm van een diamant , gemaakt van satéprikkers en tum tum. Door uitstekend gebruik te maken van driehoeken was het geheel erg stevig.

Op het onderdeel bewegende apparaten wonnen Koen Wippert, Ruud Schutte en Ruben Boerdam van de Gerardus Majella in Broekland de eerste prijs. Zij maakten een fantastische hoogwerker met veel bewegende delen.

Amber van Dorsten, Kim Boerdam, Kim Jorink en Jet Hemeltjen van de Matzerschool in Wijhe werden tweede bij het onderdeel computers bouwen. Hun ‘computer’ bevatte veel eigen onderdelen en daarnaast maakten zij een prima beschrijving.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.