Home / archiefcentraal / succesvolle bijenkomst over ov chipkaart

succesvolle bijenkomst over ov chipkaart

De ANBO hield op woensdag 10 oktober een drukbezochte presentatie over het openbaar vervoer in de Havenpoort in Wijhe. Daarvoor waren dhr. Marko Hoving en mw. Truus Gijsbers van de provincie Overijssel uitgenodigd. Het werd een interessante en geslaagde bijeenkomst.

De strippenkaart voor bus is verdwenen. Ook de mogelijkheid om een treinkaartje te kopen bij boekhandel Schippers is gestopt. Het is nu voor veel ouderen onbekend hoe ze nu moeten reizen. In de presentatie kwamen de verschillende vormen van vervoer aan bod zoals het reizen met de bus en trein. Ook de buurtbus Wijhe-Raalte kwam in beeld met een filmpresentatie. Veel vragen werden beantwoord over het reizen met de OV-chipkaart.

Voor veel ouderen is het reizen met het OV nog zeer lastig. Daarom zullen mensen in de gelegenheid worden gesteld om in de trein het gebruik van de OV-chipkaart te oefenen (proefreisje openbaar vervoer). Hiervoor wordt een speciale treinreis georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Harmke Jacobs (0572-521328).

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.