stuytvriezen failliet olst in de problemen

De gemeente Olst-Wijhe meldt op haar site dat het niet mogelijk is om als gemeente zelf de werkzaamheden op te pakken. De gemeente mag namelijk geen werkzaamheden op het werk uitvoeren die zijn gegund aan StuytVriezen. Er zal een curator benoemd worden die het faillissement van StuytVriezen moet afwikkelen.

Deze curator moet ook bepalen of StuytVriezen haar verplichtingen richting de gemeente (het werk afmaken) nog kan nakomen. Als dat niet het geval is, zal de curator het werk vrij geven, oftewel het contract tussen StuytVriezen en gemeente ontbinden. Op dat moment is de gemeente weer vrij om voor het werk een andere aannemer te zoeken.

Tot het moment dat een curator is benoemd en deze beslag legt op het werk, is het via een juridische constructie voor Olst-Wijhe mogelijk om in overleg met StuytVriezen nog zoveel mogelijk werkzaamheden te verrichten. Dit zal echter hooguit een week kunnen. Op dit moment zijn er dan ook weer stratenmakers aan het werk. Ook het personeel van StuytVriezen werkt op dit moment nog. In samenspraak probeert Olst-Wijhe in de korte periode die gegund is de bereikbaarheid zoveel mogelijk te verbeteren en er voor zorg te dragen dat het werk zo veilig mogelijk wordt achtergelaten. Er worden geen straten meer opgebroken.

Hoe lang het duurt totdat de werkzaamheden weer volledig hervat kunnen worden is op dit moment niet aan te geven. Olst-Wijhe verwacht dat het werk toch zeker een maand stil zal komen te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.