Home / archiefcentraal / slagerij bergevoet wijhe over in andere handen

slagerij bergevoet wijhe over in andere handen

Jos Bergevoet hangt na 47 jaar zijn witte slagersjas aan de wilgen. Zijn vrouw Tiny volgt zijn voorbeeld.

Met een goed gevoel doen zij de zaak op 1 november 2012 over aan Jeroen Koenderink, die net als Jos en Tiny streeft naar eerlijk en ambachtelijk vlees en vleesproducten.

De laatste twee maanden van het jaar worden gebruikt als overgangsfase; de slagers Erwin en Michel Oosterhuis uit Heino kunnen door het echtpaar Bergvoet bekend raken met de smaak en de historie die de klantenvan slagerij Bergevoet gewend zijn. Jos Bergevoet blikt terug: “Mijn vader was slager en dat wilde ik ook worden. Op 14-jarige leeftijd heb ik de witte jas al aangetrokken en heb ik de vakschool doorlopen. Daarnaast heb ik in de avonduren nog diverse diploma’s gehaald, zoals het middenstandsdiploma, type-diploma en het diploma spreken in het openbaar.”

“Als kleine jongen ging ik al mee de boer op koeien kopen en leerde ik al vroeg de koeien te taxeren, ik kreeg een dubbeltje als ik er 30 kilo naast zat, een kwartje tot 10 pond en als ik het goed had kreeg ik een gulden. Zelf slachten, uitbenen, worstmaken en alles helemaal verwerken, dat was een mooie tijd. Toen waren er ook nog geen supermarkten waar vlees verkocht werd zoals nu. Alhoewel de tendens steeds meer wordt dat men voor een eerlijk stukje vlees weer naar de ambachtelijke slager gaat.”

Het verhaal van Jeroen Koenderink lijkt op dat van Jos. “Ik kom van de boerderij, heb de mavo gedaan en daarna de slagersvakschool. Mijn vader was boer, en veehouder en ben veel met hem mee geweest naar veemarkten,veehouders en slachterijen.” Jeroen heeft een scala aan bedrijven doorlopen, bij keurslagers gewerkt, geslacht, is keurmeester geweest en heeft zich bezig gehouden met kwaliteitsprocessen. Sinds twee jaar heeft hij een bedrijfje waarin hij samenwerkt met ambachtelijke slagers. Met elkaar hadden we het idee ooit ergens in een mooi dorp een goede ambachtelijke slagerij over te nemenom her eerlijke en ambachtelijke vlees nieuw leven in te blazen. We zijn echt blij met de slagerij van Jos en Tiny, ook nog eens in het leukste dorp van Overijssel. We proberen het ambacht verder uit te breiden met meer maaltijden en zelfgemaakte producten.”

Jos Bergevoet: “De overname voelt heel goed, het klopt gewoon, Jeroen heeft passie voor een ambachtelijk en eerlijk product.”

Lees ook

Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.