sjaak sleiderink wint six bar hoogtespringen

Sjaak Sleiderink stapt met een brede grijns van zijn paard. “Dit was leuk, m’n paard gaf me een heel goed vertrouwen”, lacht hij. Hij won zaterdagavond samen met de Italiaanse Rebecca Lippi Bruni het Six Bar hoogtespringen tijdens CSI Salland in Mariënheem. Van de vijftien deelnemers bleven zij als enige foutloos over de hindernissen, waarvan de laatste op 1.85m hoogte stond. Ze probeerden in de slotronde nog het 1.95m te overwinnen, maar daar viel voor beiden een balk.

Zo werd de eerste plaats gedeeld en gingen de winnaars met elk 750 euro naar huis. “Wel fijn. Tot nu toe heb ik nog geen super concours gehad. Ik ben een keer derde geweest, maar verder heb ik nog niets gewonnen. Ik hoop dat het morgen in de Grote Prijs goed gaat”, vertelt Sjaak Sleiderink, stalruiter bij Olympisch kampioen 2000 Jeroen Dubbeldam in Weerselo.

Deelnemen aan het Six Bar springen was aanvankelijk niet de bedoeling van de jeugdruiter, maar nadat W.Zarah (Rubert R x Germus R) vanochtend in de Medium Tour een foutje maakte op de laatste hindernis besloot hij zich bij te schrijven. “Ik heb overlegd met Jeroen en hij zei ook dat ik maar moest rijden. Ik had dus helemaal geen speciale voorbereiding maar Zarah deed het super. Ik heb één keer eerder deelgenomen aan een Six Bar springen, in Zwolle, en toen ook gewonnen. Blijkbaar ligt me deze rubriek wel”, lacht hij.

De Italiaanse Rebecca Lippi Bruni zat op Oceane de Labarde (v. Duc de Murier). De derde prijs ging naar Anne Liza Makkinga op Count Down (v. Contendro I). Gedeeld vierde werd CSI Salland ambassadrice Dominique Roelofsen op Wladimir S (v. Numero Uno) en Richard Kapteijn met Acasantos Tema (v. Casantos).

Uitslag Six Bar springen:

1.Sjaak Sleiderink (NED), W.Zarah, 0/0/0/0/4

1.Rebecca Lippi Bruni (ITA), Oceane de Labarde, 0/0/0/0/4

3.Anne-Liza Makkinga (NED), Count Down, 0/0/0/4

4.Dominique Roelofsen (NED), Wladimir S, 0/0/4

4.Richard Kapteijn (NED), Acasantos Tema, 0/0/4

6.Hendrik-Jan Schuttert (NED), Zjonniecara, 0/0

staging2.csisalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.