scholieren sporten in de herfstvakantie

Leerlingen van basisschool De Vogelaar en de Brede school Raalte Dorp zijn klaar voor een week fanatiek sporten. Afgelopen periode maakten zij tijdens en buiten de gymlessen kennis met onder andere volleybal, fietsen en atletiek. Alle drie sporten die aan bod komen tijdens de programmaweek IK lekker fit!? Herfstvakantie, die zaterdag begon.

Schoolvolleybal

In de herfstvakantie vindt het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi plaats. Dit toernooi is voor de groepen 5 en 6 van de Raalter basisscholen. Tijdens de gymlessen werd er op beide scholen fanatiek getraind voor het toernooi, om een zo hoog mogelijke plek in het klassement te behalen.

Dikke Banden Race

Dit jaar staan er naast volleybal nog veel meer takken van sport centraal in de herfstvakantie. De week die in het teken staat van het stimuleringsproject IK Lekker fit!?, startte zondag met de ‘Dikke Banden Race’ bij wielervereniging CRT Raalte. De leerlingen van beide basisscholen zijn afgelopen week samen met de combinatiefunctionaris Kai Rensen naar de wielerbaan geweest om leerlingen enthousiast te maken voor de fietssport.

Raalter Atletiek Kampioenschap

Op woensdag 24 oktober vindt het jaarlijkse Raalter Atletiek Kampioenschap (RAK) plaats. De leerlingen hebben tijdens de gymlessen al geoefend met de diverse onderdelen: verspringen, horden lopen, sprint en kogelstoten. Ter voorbereiding op het RAK organiseerde atletiekvereniging AV Salland de afgelopen weken clinics waaraan diverse leerlingen deelnamen.

Veel sportactiviteiten

Naast de genoemde sporten kunnen de leerlingen in de herfstvakantie met nog veel meer sport- en cultuuractiviteiten kennis maken. Elke keer dat zij aan een activiteit deelnemen, ontvangen de leerlingen een sticker. Bij een volle stickerkaart maken de leerlingen kans op mooie prijzen, waaronder een sport- en spelpakket voor de hele school, kaarten voor een wedstrijd van PEC Zwolle, toegangskaarten voor een voorstelling bij het HOFtheater en een handbalclinic voor de hele klas onder leiding van handbalbondscoach Henk Groener.

Meer informatie over de IK lekker fit!? Herfstvakantieweek en het volledige activiteitenoverzicht is te vinden op staging2.sportbedrijfraalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.