schaatsclinic voor basisscholen voor ijsselcup

Deventer IJsclub houdt op vrijdag 26 oktober samen met Sportbedrijf Deventer, voorafgaand aan de IJsselcup, een schaatsclinic voor basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8. De schaatsclinic gaat om 10.00 uur van start op de kunstijsbaan van De Scheg in Deventer. Inschrijven voor de schaatsclinic is mogelijk tot en met vrijdag 20 oktober.

De IJsselcup is een schaatswedstrijd voor de nationale (sub)top en vormt de belangrijkste selectiewedstrijd voor het NK Afstanden. In het weekend van 26, 27 en 28 oktober 2012 staat De Scheg in Deventer in het teken van topsport. Er vinden langebaanwedstrijden plaats over diverse afstanden en op zaterdagavond de KPN Marathon Cup.

Om ook aandacht te geven aan de breedtesport organiseren de Deventer IJsclub en Sportbedrijf Deventer op vrijdag 26 oktober aanstaande een schaatsclinic norenschaatsen voor basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8. Tijdens de clinic leren kinderen om recht op schaatsen te staan en pootje over schaatsen in de bochten. Ter afsluiting van de clinic vindt er een schaatswedstrijdje van 100 meter plaats. Voor liefhebbers staat er ook een clinic kunstschaatsen op het programma.

Er zijn twee groepen. De eerste clinic start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. De tweede duurt van 12.00 tot 14.00 uur. Aansluitend vindt vanaf 15.30 uur de 500 meter voor dames en heren in het kader van de IJsselcup plaats. De entree voor de IJsselcup is gratis.

De kosten voor deelname aan de schaatsclinic bedragen 2,50 euro per deelnemer, inclusief toegang tot kunstijsbaan De Scheg. Kinderen kunnen gratis gebruik maken van huurschaatsen. De huurschaatsen worden gratis ter beschikking gesteld door Schaatswinkel John Oude Wesselink. Voor de veiligheid is het dragen van handschoenen en een muts belangrijk. Broertjes en zusjes hebben op vrijdag 26 oktober aanstaande gratis toegang en kunnen zich vermaken met de winterse attracties op de Speelpool.

Inschrijven voor de schaatsclinic is mogelijk tot en met vrijdag 20 oktober 2012, via

staging2.sportbedrijfdeventer.nl/sportiefdeventer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.