sallandse clubs verkopen weer loten

Verenigingen zijn weer op pad om loten te verkopen voor de Grote Clubactie. Alle clubs gebruiken deze actie om de clubkas te spekken, want 80% van de opbrengst van de loten gaat namelijk naar de club zelf. Onder andere hondendressuurvereniging De Beschermers en de Raalter Reddingsbrigade doen mee met de actie.

De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 40 jaar maar liefst 237.585 clubs geholpen met bijna 220 miljoen euro. Dit maakte directeur Peter Smit onlangs bekend. “Juist in deze tijd van bezuiniging wordt onze loterij steeds belangrijker. Het is hartverwarmend om te zien dat mensen elk jaar weer loten willen kopen. Heel veel clubs kunnen niet meer zonder ons. We zien dan ook elk jaar weer meer clubs aansluiten.”

De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Deze eerste geldopbrengst werd onder politie escorte naar de bank gebracht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat onder andere naar prijzen en de organisatie. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. Nu worden er circa 3 miljoen loten per jaar verkocht.

Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar ruim 6000 clubs deel. Gemiddeld wordt per club 1500 euro bijeen gebracht. Dit geld gaat naar de clubkas, maar vaak worden er speciale projecten mee gefinancierd, zoals een kunstgrasveld, de inrichting van het clubhuis of de aanschaf van materialen en uniformen. Een echte uitschieter is Stichting Judo Zeeland. Deze club verkocht in één actie maar liefst 11.000 loten. Dit leverde de vereniging 26.400 euro op. Wellicht dat een van de clubs uit Salland dit resultaat dit jaar gaat overtreffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.