salland verzekeringen sponsor van de sw4d

Onlangs tekenden de financieel directeur van Salland verzekeringen, Elout Hooiveld, en het duo Chris de Bont en Rudi Buitenkamp, respectievelijk voorzitter en secretaris van de Sallandse Wandelvierdaagse, een sponsorovereenkomst voor één jaar. De steun aan het wandelevenement, na amper vijf jaar al het grootste in zijn soort in Overijssel, past volgens Hooiveld uitstekend in de visie van Salland verzekeringen. “We vinden het belangrijk om een gezonde leefstijl te bevorderen. Door onder andere suggesties te geven over gezondheid en bewegen willen we dat ook actief stimuleren. Wandelen is dan een hele goede en laagdrempelige activiteit.”

Natuurlijk draait het bij sponsoring vooral om een financiële injectie en/of materiële bijdrage vanuit een bedrijf naar een organisatie of goed doel. In de sponsorovereenkomst tussen Salland verzekeringen en de Sallandse Wandelvierdaagse is dat niet anders. Maar er is meer. De twee zijn zo aan elkaar verwant dat het een wonder is dat ze elkaar nog niet eerder hebben gevonden.

Zo heeft Salland verzekeringen zelf het programma Salland Fit! in het leven geroepen. Ieder kwartaal wordt in een overzicht een flink aantal activiteiten aangeboden en iedereen kan meedoen. Verzekerden kunnen gratis of met korting deelnemen. In overeenstemming met deze visie heeft de organisatie van de Sallandse Wandelvierdaagse het trainingsprogramma SW4D Fit! in het leven geroepen. Met dit programma worden beginnende wandelaars klaargestoomd voor deelname aan de 4 x 20 kilometer van de SW4D (23 tot en met 26 oktober). Dit is een groot succes, want binnen de kortste keren hadden zich 27 mensen aangemeld. “Een goede manier om te motiveren en te inspireren”, looft Hooiveld het initiatief van de SW4D. “De funfactor speelt tegenwoordig een belangrijke rol. Inspanning combineren met het sociale aspect; dat is de nieuwe manier van sporten. Dat werkt vooral ook heel goed bij kinderen. Dat zie je terug in het Kidsprogramma van de Sallandse Wandelvierdaagse. En ook die focus op de jeugd is voor Salland verzekeringen belangrijk. Want bewustwording bij de jeugd is een belangrijke stap naar een goede gezondheid op volwassen leeftijd”, besluit Hooiveld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.