Home / archiefcentraal / rico harder ervaring rijker op ek judo

rico harder ervaring rijker op ek judo

Rico Harder uit Heino heeft meegedaan aan de Europese kampioenschappen judo voor junioren (onder 20 jaar) in Kroatië (Porec). Hij had de eerste wedstrijd een vrijloting en kwam in de tweede ronde de Oekraïner Pozhar (nummer 22 op de ranking) tegen.

Rico, 42ste op de ranking, vijfde op de European Cup in Praag en zevende op European Cup in Tsjechië, kon helaas niet stunten op zijn eerste EK. Met twee goed uitgevoerde en getimede Seoi Nage’s (schouderworp) van de Oekraïner was zijn EK snel voorbij.

Rico is pas tweedejaars junior en heeft dus nog een jaar te gaan. In zijn European Cups heeft Rico vier judoka, die al een European Cup hadden gewonnen, verslagen. Daarmee had hij zijn visitekaartje al afgegeven aan het internationale judocircuit. De ontwikkeling van Rico is ook pas de laatste twee jaar in een stroomversnelling gekomen. Met nog nooit een medaille op een NK onder de 17 te hebben gehaald, heeft hij laten zien dat het technisch programma van Stichting Top Judo Twente zijn vruchten steeds duidelijker begint af te werpen. Natuurlijk is er nog veel te ontwikkelen voor deze judoka, echter de successen van de judoka breiden zich alleen maar verder uit.

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.