regeerakkoord treft regionale omroep

De Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS), zegt dat het regeerakkoord de regionale omroep en daarmee de regionale journalistiek hard treft. “Het is niet duidelijk wat de consequenties voor de regionale omroepen en hun media-aanbod precies zijn, maar een efficiencytaakstelling van 25 miljoen euro is zodanig fors dat het huidige media-aanbod van de regionale omroepen hoe dan ook wordt aangetast.”

Volgens Marc Visch van de Journalsitenvakbond NVJ wordt de publieke omroep volledig afgebroken. De bezuinigingen uit Rutte 2 bovenop die van Rutte 1 betekenen volgens hem de doodsteek voor de publieke omroep en de regionale omroepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.