reclamebeleid voorlopig niet op agenda

Een in grote meerderheid aangenomen motie in de gemeenteraad en een brief van Jan Oostewechel waarin het college van burgemeester en wethouders tot spoed gemaand wordt om de regels voor reclame-uitingen in het buitengebied aan te passen, lijken weinig uit te halen. Ook in de raadsvergadering van november lijkt het onderwerp niet op de agenda te komen.

“Het plan wordt breder getrokken in het kader van het algemene reclamebeleid,” aldus een woordvoerder van het college van B&W. Gemeenteraadslid Jan Oostewechel van Vitaal Salland kijkt niet van de traagheid in de plannen op. “Ik had wel verwacht dat men het voorstel niet voor de begroting klaar zou hebben.”

Oostewechel: “Men heeft ongeveer de tijd tot volgend jaar april. Omstreeks die tijd beginnen de feesten weer op het platteland. Wat voor mij van groot belang is dat de nieuwe voorstellen in overleg en op draagvlak kunnen rekenen bij de Sallandse evenementen en organisaties. Dus goede communicatie op alle fronten.”

De bestuurlijke gang van zaken laat overigens wel wat te wensen over, stelt Oostewechel. “Indien de raad een motie indient, met enorme steun vanuit de raad, verwacht je dat het college deze motie naar behoren uitvoert en wanneer dit niet op de termijn lukt, zoals in de motie beschreven, wij daarover worden ingelicht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.