presentatie herinrichting dorpskern lettele

Henk Haverkamp leidde als voorzitter deze avond in en Wilco Boksebeld verzorgde als ontwerper/adviseur de uitvoerige presentatie met digitale beelden.

In de vragenronde kwamen onderwerpen aan bod als behoudt zichtlijnen, juiste plek in verband met bestaande ondergrondse kabels en leidingen, keuze klinkers/asfalt, keuze verlichting en ander straatmeubilair, stankoverlast rioolgemaal en multifunctioneel gebruik. Uiteindelijk is de overgrote meerderheid voor het rechthoekige model van een fontein en monument ineen en kan de Taakgroep verder met fondsverweving en uitvoering van de doelstelling.

In 2003 – 2004, de periode DORP MET KARAKTER, was er al behoefte aan een plan tot herinrichting. Het in 2010 opgestelde Dorp Ontwikkeling Plan gaf als een van de thema’s deze herinrichting aan.

De eisen in het DOP, waaraan moest worden voldaan, waren:

– realiseren van een centraal plein voor ontmoeting en activiteiten.

– aandacht hebben voor het gebied rondom de fontein en het oorlogsmonument

– aanwezige ruimte verfraaien en benutten, door herinrichting.

Omdat ook de wegen deel uitmaken van de herinrichting geeft de wijkbeheerder van de gemeente Gerrit Nijland hierna uitleg over het tijdsplan van het aanstaande directe onderhoud en het Meer Jaren Onderhoud Plan (het MJOP 2014-2015). Voor de uitvoering hiervan worden de bewoners betrokken bij het overleg over de details van de diverse toepassingen, zoals materiaalkeuze en openbare verlichting.

In alle opzichten was het een geslaagde avond voor de inwoners van Lettele.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.