plannen hema en boni in heino concreet

De plannen moeten nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad, maar wat dat betreft verwacht Meijer niet al te veel weerstand. “Het college van B&W en de welstandscommissie zijn al akkoord.”

De hoek van de Paalweg en de Canadastraat is veel Heinoërs al jaren een doorn in het oog. Het grote winkelpand aan de Paalweg staat al jaren leeg, sinds het vertrek van Doe Land. Op de hoek van de Paalweg zat vroeger de Wereldwinkel, daarna de Glasvezelwinkel en nu zit er tijdelijk een kledingwinkel. Het pand van Broeken Binkie staat leeg sinds Broeken Binkie de deuren sloot in de zomer van 2011.

Initiatieven om de hoek van de twee straten in het centrum te ontwikkelen, bleken vaak onhaalbaar financieel. Plannen om winkelruimtes met daarboven appartementen te bouwen, kenden weinig succes. Eerst waren het twee lagen appartementen, daarna één laag appartementen en nu kent het plan helemaal geen etages. “Een jaar geleden besloten we om de plannen te herzien,” vertelt Meijer. “Hoewel het verdwijnen van de appartementen de gemiddelde projectontwikkelaar niet vrolijker maakt, hebben we gekozen om het plan toch voort te zetten. We hadden het ook vijf jaar in de ijskast kunnen doen.”

Meer voordelen

Het feit dat de leegstaande winkelpanden eindelijk ontwikkeld gaan worden tot toonbare panden, brengt meer voordelen met zich mee. Zo moet de parkeerdruk in het centrum van Heino een stuk omlaag gaan. “Dat is een deel van de motivatie voor de gemeente om hier aan mee te werken. De parkeerdruk is tot een hoogtepunt gestegen, eigenlijk is het onverantwoord,” aldus Meijer.

Om de parkeerdruk in centrum Heino te verlagen, moet er nog wel één en ander aangepast worden. Zo moet het Toeristisch Overstap Punt dat amper een jaar geleden werd geopend, binnenkort al weer wijken. Op de plek van het TOP komen parkeerplaatsen. Het bouwsel wordt overigens niet naar de prullenbak verwezen. “We proberen het een plaats in het centrum van het dorp te geven,” aldus wethouder Wagenmans.

De gemeente grijpt deze ontwikkeling overigens gelijk aan om ook de laanstructuur op de Paalweg weer in ere te herstellen. “We laten een aantal bomen planten. Dat zit bij het plan in,” aldus de wethouder.

Wanneer de sloopkogel door de gebouwen gaat en er een nieuw pand zal verrijzen, staat nog niet helemaal vast. “We hopen dit binnen een jaar tot anderhalf jaar gerealiseerd te hebben,” aldus Meijer. ”Voorop staat dat het fijn is dat we wat kunnen doen aan de verfraaiing van het dorp, iets doen in het dorp waar je al zo lang woont.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.