Home / archiefcentraal / pb in de bres voor maria oord

pb in de bres voor maria oord

“Ik hoor overal dat het nieuws dat Zorggroep Raalte Maria-Oord wilde sluiten, als een donderslag bij heldere hemel kwam. Voor mij niet. Het stond gewoon in het lenteakkoord, dus het nieuws was al bekend. Ik had dit wel aan zien komen. Dit een gevolg van het lenteakkoord.”

“Ik leg me absoluut niet neer bij het verdwijnen van de 24-uursfunctie van het gebouw, absoluut niet. We zijn volop bezig om te zorgen dat de zorg blijft. Kijk, de zorg wordt straks nog wel vergoed, het is puur de woonhuisvesting die komt te vervallen.”

Plaatselijk Belang wil kijken naar mogelijkheden om bijvoorbeeld private zorg te laten leveren. “Er wordt breed overleg gepleegd en we sluiten niks uit,” aldus Hulsman. “De Zorggroep moet noodgedwongen deze maatregel nemen, ik snap Henk van Kampen wel. Daarom hebben we de werkgroep in het leven geroepen om onderzoek te doen naar de mogelijkheden.”

De werkgroep is sinds kort samengesteld. Over de werkwijze kan Hulsman nog te veel loslaten. “We gaan eerst een met de werkgroep kijken hoe we aan de slag gaan.” Over het slot van deze zaak is Hulsman overigens niet ongerust. “Ik maak me geen hele grote zorgen hoor, ik denk dat er nog wel wat positiefs uitkomt.”

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.