parabool opent bakkerij en buurtwinkel

Aan het aantal bezoekers te zien zijn de Mariënhemers blij met de nieuwe aanwinst.

Ook de voorzitter van het Plaatselijk Belang, de heer Kleverkamp, sprak namens de bevolking zijn dank uit aan de partners die dit initiatief gerealiseerd hebben. ‘En vanaf nu maken jullie deel uit van de Mariënheemse bevolking’, sprak hij de cliënten en de medewerkers van de Parabool toe: ‘Zo voelen we dat en ik nodig jullie dan ook van harte uit actief om deel te nemen aan de activiteiten van het dorp, zoals het aankomende feestelijke programma ter ere van het 75-jaar-bestaan van Mariënheem’.

Salland Wonen pakte samen met De Parabool het idee op om wooncomplex De Veenhorst om te bouwen tot multifunctionele accommodatie. Dit om een waardevolle bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van Mariënheem. Naast een bakkerij & Buurtwinkel is er ook een kapsalon en een praktijk voor de huisarts en fysiotherapie te vinden in De Veenhorst. Vanaf midden september waren de cliënten en begeleiders van De Parabool al bezig met de voorbereidingen voor deze opening. Blijdschap en opluchting dat het eindelijk zo ver was, straalde van de gezichten af. Vanaf nu kunnen de buurtbewoners van dinsdag tot en met zaterdag bij De Veenhorst terecht voor hun dagelijkse boodschappen en verse bakkersproducten.

Cliënten een waardevolle plek in de samenleving geven, dat is waar Stichting de Parabool zich constant en sinds jaar en dag voor inzet. Met behulp van Salland Wonen, die graag meedenkt, zijn er al meerdere plekken gecreëerd waar verstandelijk beperkten midden in de samenleving komen te staan. Zo is er bijvoorbeeld een koffiecorner met aangrenzende winkel ingericht in het Kulturhus in Raalte. Cliënten van De Parabool serveren daar heerlijke koffie en lekkernijen die gebakken worden door hun eigen bakkerij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.