paddenstoelenexcursie in het reestdal

Op zondag 21 oktober houdt Landschap Overijssel in Bezoekerscentrum De Wheem een gezellige middag met paddenstoelen excursie. In De Wheem staan kraampjes met streekproducten en kunt u kijken naar een film over de herfst. Om 13.30 uur kunt u samen met een natuurgids een wandeling maken door het Reestdal op zoek naar paddenstoelen.

Paddenstoelen spreken zeer tot de verbeelding en roepen vaak een sfeer van geheimzinnigheid op. Niet zo gek, met hun plotselinge verschijning, hun soms merkwaardige uiterlijk en opvallende kleuren. Kijk je onder hun hoed, dan is het altijd weer een verrassing wat je er aantreft: plaatjes, buisjes of stekeltjes. Maar hoe zit het dan bij de buikzwammen? En de zakjeszwammen? Welke rol spelen paddenstoelen in de natuur? Ga deze zondagmiddag 21 oktober met de natuurgidsen mee om het allemaal samen te ontdekken. Zoek mee naar boleten, melkzwammen en elfenbankjes. Wie weet wordt er ook nog een duivelsei gevonden! Kinderen zijn van harte welkom! Neem een spiegeltje of een loepje mee. De anderhalf tot twee uur durende wandeling start om 13.30 uur bij het bezoekerscentrum De Wheem. De kosten zijn €3,- per persoon (kinderen €1,50. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun donateurspas gratis deelnemen.

Op de Deel van De Wheem zijn vanaf 13.00 uur tot en met 17.00 uur verschillende kraampjes, waar streekproducten worden verkocht.

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Achter De Wheem is een prachtig Speelnatuurpad geopend, deze is vrij toegankelijk en een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openings tijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op staging2.landschapoverijssel.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.