open huis bij kulturhus raalte

Het Kulturhus van Raalte hield op woensdag 10 oktober van 9.00 tot 17.00 uur een open huis. Aanleiding was de aardige metamorfose die het Kulturhus heeft ondergaan. Het pand is voor het publiek geen moment dicht geweest, maar toch heeft er achter de schermen een aantal wijzigingen plaatsgevonden. De belangrijkste wijziging is de verhuizing van Bibliotheek Raalte van de boven- naar de benedenverdieping.

Naast Bibliotheek Raalte hebben de Parabool en Landstede (met Infoshop en Vrijwilligerssteunpunt) op de begane grond een plek gevonden. Dit zijn tevens de huurders van het eerste uur. Nieuw op de begane grond is de Wereldwinkel, die in het Kulturhus meer kansen ziet om het gevarieerde assortiment aan een groter publiek te tonen. In de kelder heeft RTV Raalte plaats gemaakt voor Pop Rock Factory, een jonge en dynamische particuliere muziekschool met de basis in Nijverdal. De bedoeling is dat de gewijzigde indeling leidt tot meer en betere samenwerking.

Je zou dus met een gerust hart kunnen zeggen dat er weer muziek zit in het Kulturhus, zowel letterlijk als figuurlijk. Dat blijkt zeker ook tijdens het open huis op 10 oktober. Bezoekers ondergingen een zintuigenprikkelende ervaring. Bibliotheek Raalte presenteerde zich onder andere met een gratis proefabonnement en een verkleedwedstrijd, terwijl de Parabool iedereen liet proeven van eigen bakkerij- en zuivelproducten.

Wereldwinkel Raalte hield een speksteen workshop voor kinderen en vertoonde een videovoorstelling van FAIR TRADE producten. Landstede verzorgde diverse kinderactiviteiten en de zoektocht ‘Vind vrijwilligerswerk naar je smaak’. De muzikale uitsmijter kwam van de Pop Rock Factory. Er werd muziekworkshops gegeven en er was live muziek.

Raalter dorpsdichter Gert Katerberg droeg een speciaal geschreven gedicht voor. Deze is te vinden in de bijlage.

Bovenverdieping Kulthurhus geschikt voor bedrijfsleven

Door de metamorfose en de nieuwe indeling van het Kulturhus is op de bovenverdieping een hele mooie kantoor- en werkruimte ontstaan. Een bijzondere en fraai ingerichte werkplek, voorzien van alle gemakken en gelegen in het hart van Raalte. Wie belangstelling heeft, kan zich melden bij Manon Westrik, medewerker makelen bij SallandWonen, telefoon 0572 348 348. De corporatie roept vooral bedrijven en/of organisaties met een maatschappelijke doelstelling, die een meerwaarde zien in gezamenlijke huisvesting met meerdere (maatschappelijke) partijen, op om te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.