oogstgave stoppelhaene levert 32450 euro op

De Oogstgave van Stöppelhaene heeft dit jaar 32.450 euro opgeleverd. Dat is bijna duizend euro meer dan vorig jaar. Sallandse Boer Gerrit Blankena was blij verrast dat het oogstgaveproject ‘Kwetsbaar land, sterk volk’ het bedrag van ruim 32 mille heeft opgebracht. Als ambassadeur en promotor van het Oogstgaveproject voor en tijdens Stöppelhaene mocht hij dinsdagavond symbolisch de cheque overhandigen aan pastoor Verweij.

De inzameling van de oogstgave is onlosmakelijk verbonden met het oogstfeest Stöppelhaene. Elk jaar wordt een ander project gesteund op landbouwgebied, liefst een project waar een Sallander bij betrokken is.

Het project ‘Kwetsbaar land, sterk volk’ streeft naar een rampenbestendige landbouw en een gezonde en veilige drinkwatervoorziening voor de bevolking in de noordelijke provincie Aurora op de Filippijnen. Het gaat om verbouw en conservering van voedsel, de aanschaf van waterpompen, inkoop van zaaigoed en het produceren en verwerken van medicinale kruiden.

Bij het project was oud-Heetenaar Willem Geertman betrokken. Het was dan ook een grote schok dat hij op 3 juli dit jaar voor zijn kantoor op de Filippijnen werd vermoord. Namens het project waren Aurora Santiago en Theresa Bretanico, respectievelijk partner en collega van Willem Geertman en familieleden van Willem aanwezig bij de overhandiging van de Oogstgave. Zij toonden zich blij met de grote opbrengst. Aurora Santiago vertelde aan de hand van foto’s waar de boerenvrouwen-organisatie Samaka nog meer mee bezig is.

Maria Geertman vroeg de aanwezigen een petitie te tekenen waarmee onder andere de Nederlandse en overheid en de EU worden gevraagd om bij de Filippijnse regering aan te dringen op een onafhankelijk onderzoek naar de moord op Willem Geertman.

De grote opbrengst van het oogstgaveproject is uiteraard te danken aan de bevolking van Raalte en de buurtdorpen en aan de vele oogstgave-collectanten, die de zakjes huis aan huis ophalen. In de buurtdorpen onder leiding van een buurtvoorzitter en in Raalte dorp onder leiding van de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte (WOR).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.