olst wijhe benut dag van de duurzaamheid

Olst-Wijhe houdt woensdag concrete projecten in het kader van de Dag van de Duurzaamheid. De projecten moeten duidelijk maken wat duurzaamheid eigenlijk is. Op de Dag van de Duurzaamheid wordt ingegaan op ‘Besparen Loont!’ en op het platform Duurzaamheid. Deze projecten geven aan hoe belangrijk participatie en samenwerking is om verder te komen op dit gebied en zo ook de doelstelling te behalen om minder CO2-uitstoot te produceren binnen de gemeentegrenzen en meer duurzame energie in te zetten.

Besparen Loont!

Huishoudens die moeten rondkomen met een inkomen op minimumniveau hebben het niet makkelijk. Om ze een handje te helpen heeft Olst-Wijhe nu een E. Team. Daarin zitten vrijwilligers die zijn opgeleid om te helpen met energiebesparing in huis. Ze bekijken samen met de aanvrager wat er mogelijk is aan besparing. Maar ook gaan ze direct aan de slag met spaarlampen en tochtstrips. Ook weten de vrijwilligers hoe rookmelders geplaatst moeten worden in huis en ze zullen er ook direct twee ophangen. Zo wordt de woning direct brandveiliger.

Platform Duurzaamheid

Het duurzaamheidsplatform bestaat uit betrokken mensen, die een brede afspiegeling vormen van de

samenleving. De inzet van de leden van het duurzaamheidsplatform is op vrijwillige basis. Het duurzaamheidsplatform heeft een belangrijke toegevoegde waarde als katalysator tussen gemeente en samenleving. En draagt daardoor bij aan de realisatie van duurzaamheid in Olst-Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.