oktoberfeest heino daverend succes

Op de parkeerplaats voor de Marskramer in Heino werd zondagmiddag in een grote feesttent het eerste Oktoberfeest gehouden. De organisatie, Stichting Heino’s Feest en Oortwijn Heino, had 25 tafels vooraan geplaatst die bezoekers vooraf konden huren. Alle tafels waren al in korte tijd verhuurd. De feesttent zelf was aangekleed in Beierse sferen en zelfs de tap was fraai afgewerkt met hout. Oortwijn Heino had een toepasselijke menukaart samengesteld met stamppot, braadworst, schnitzel en uiteraard schweinehaxe.

Het feest begon om 14.00 uur en een half uur later was de tent al goed gevuld met uitgedoste bezoekers. Vrijwel alle heren waren gekleed in een lederhose en de dames in een dirndl. Rond 15.00 uur was de tent vol en stonden de bezoekers al op de banken en tafels te springen, te dansen en mee te zingen. Het leek wel alsof de inwoners van Heino al jaren hadden gewacht op een dergelijk feest in eigen dorp aangezien de sfeer van begin af aan grandioos was.

Naarmate het feest vorderde en het bier rijkelijk vloeide waren de tafels niet meer bestand tegen de danspassen (en buikschuivers) van de bezoekers en de organisatie besloot daarom om de tafels weg te halen waardoor de feesttent veranderde in een grote dansvloer. Om 16.30 uur werd er een missverkiezing gehouden waarbij de dames niet alleen op uiterlijk werden beoordeeld maar voornamelijk op de kleding. De kandidaten werden gejureerd door het publiek die de dames door middel van decibellen naar de felbegeerde titel konden zingen en schreeuwen. Romke Mulder mocht zich uiteindelijk Miss Oktoberfeest Heino 2012 noemen.

Het feest ging door tot 20.00 uur waarna iedereen moe en voldaan huiswaarts keerde. De organisatie is zeer tevreden met het verloop van het geheel en de kans is groot dat dit feest in 2013 een vervolg krijgt. Henk Lunsing, eigenaar van Oortwijn Heino: “Ik wist door carnaval, Oranjefeest en Pompdagen al dat ze in Heino een feestje konden vieren maar dit overtrof echt alle verwachtingen. Vanaf het begin tot het eind was het één groot feest! Natuurlijk zijn er wel wat aandachtspunten voor volgend jaar zoals de toiletten en de stevigheid van de tafels maar voor een eerste keer was het grandioos.”

Meer foto’s van het feest zijn te zien op staging2.uitheino.nl/oktoberfest/2012 en staging2.stichtingheinosfeest.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.