obalo raalte bestaat 10 jaar

Het is dit schooljaar 10 jaar geleden dat ‘Obalo remedial teaching en orthopedagogiek’ door de huidige directeur/eigenaar Elvira Rouwenhorst-Pont werd opgericht. “De komende maanden gaan wij het 10-jarig bestaan op een bijzondere manier vieren”, laat Elvira weten. “En natuurlijk betrekken wij onze leerlingen daar ook bij”.

Sinds de start in 2002 heeft Obalo een hele ontwikkeling doorgemaakt. Aanvankelijk was Obalo een praktijk voor remedial teaching aan huis, gericht op kinderen met lees- en spellingproblemen. Inmiddels bestaat het team van Obalo uit elf medewerkers plus een ZZP-er en een stagiaire. Obalo is uitgegroeid tot een praktijk voor remedial teaching en orthopedagogiek, die een heel pakket aan deskundige psychologische hulpverlening en advies biedt aan kinderen, ouders en scholen.

Natuurlijk wordt de verjaardag gevierd, maar een uitgebreid feest zal er niet komen. “We hebben dit jaar ook al de feestelijke opening van ons nieuwe praktijkgebouw gehad. Daarom hebben we ervoor gekozen om er op een andere manier aandacht aan te geven”, vertelt Elvira. “We hebben met trots gekozen voor het sponsoren van een school in Oeganda via de organisatie Edukans, die net als Obalo dit jaar 10 jaar bestaat.”

Uit de vele goede doelen, kozen de medewerkers van Obalo voor iets dat past bij wat de praktijk doet en belangrijk vindt, namelijk onderwijs. Obalo steunt deze school niet alleen in het jubileumjaar, maar zal dit blijven doen.

Er zal steeds informatie over de school op de website worden geplaatst en in de wachtruimte worden opgehangen. Hierdoor kunnen de leerlingen van Obalo en hun ouders zich ook betrokken voelen.

Als extraatje is er de ‘Schoenmaatjes’ actie. Door een schoenendoos te vullen met enkele schoolspulletjes kunnen kinderen ook actief meehelpen. Het streven is om 45 schoenendozen door Edukans te laten versturen naar een school in een land waar ze dit zelf niet kunnen betalen. Zo kunnen Obalo-leerlingen, maar ook anderen op een laagdrempelige manier zelf een bijdrage leveren. Obalo draagt zorg voor de verzendkosten van de dozen. In de praktijk hangt een ’thermometer’ zodat iedereen precies kan zien hoeveel dozen er al zijn verzameld.

“Obalo leerlingen krijgen in de komende weken informatie over de schoenendozenactie, mét een klein cadeautje”, verklapt Elvira, “want wie jarig is, trakteert!”

Meer informatie over Obalo en de schoenendozenactie is te vinden op staging2.obalo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.