Home / archiefcentraal / nierstichting haalt 8296 euro op in raalte

nierstichting haalt 8296 euro op in raalte

In heel Nederland gingen van 16 tot en met 22 september ruim 80.000 enthousiaste collectanten de buurten en wijken in voor de Nierstichting. Alleen al in Raalte is tijdens de Nationale Collecteweek bijna 8300 euro ingezameld. Met dit geld kan de Nierstichting verder werken aan een toekomst met zo weinig mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatiënten.

Bij meer dan 40.000 Nederlanders werken de nieren slecht en bij duizenden patiënten helemaal niet meer. “Voor nierpatiënten met ernstig nierfunctieverlies bestaan eigenlijk weinig opties: dialyse, niertransplantatie of de dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. Dialyse is een levensreddende behandeling, maar erg zwaar en neemt slechts twintig procent van de nierfunctie over. Daarom voelen nierpatiënten zich vaak moe en ziek en gaat hun conditie steeds verder achteruit. Een nierpatiënt moet er veel voor over hebben om een beetje normaal te leven. Een niertransplantatie is meestal de beste oplossing, maar er is nog steeds sprake van een groot tekort aan orgaandonoren.” De Nierstichting zet alles op alles om nierpatiënten te helpen. De inkomsten uit de collecte zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting. “Dit helpt ons de kwaliteit van leven van nierpatiënten te verbeteren, onderzoek te doen naar het ontstaan van nierziekten en te werken aan een betere behandeling.”

AEilt Dalebout, collectecoördinator van de Nierstichting in Raalte benadrukt: “De Nierstichting krijgt geen geld van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de Collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting. Rondom de collecteweek voerde de Nierstichting een campagne met als thema ‘Een nierpatiënt moet er veel voor over hebben om een beetje normaal te leven.’ Met deze campagne wil de Nierstichting iedereen bewust maken van de impact van een nierziekte op het dagelijks leven van nierpatiënten. Zo is het niet vanzelfsprekend om te werken, te sporten of om ergens naar toe te gaan. Ook in onze regio hebben we er alles aan gedaan om hiervoor aandacht te vragen én hebben we een prachtig bedrag opgehaald voor de Nierstichting.”

Inwoners van Raalte die de collectanten van de Nierstichting hebben gemist of die geen kleingeld in huis hadden, kunnen hun bijdrage overmaken op ING 88.000 ter name van Nierstichting Nederland te Bussum of SMS NIER naar 4333 (één SMS is een eenmalige gift van 2 euro). Voor meer informatie kunt u de website van de Nierstichting raadplegen: www.nierstichting.nl

Lees ook

Koken voor Kerels in de Mozaïek

LEMELERVELD – Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de cursus Koken voor Kerels in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.