nacht van de nacht bij de wheem

Tijden de nacht van de nacht moet je vertrouwen op je zintuigen. Laat je leiden door de roep van de uil…..en ga eens op de tast langs een rij bomen. Wat zien we, wat horen we, wat voelen we als het donker is? Op zaterdag 27 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht, kun jij dit allemaal ontdekken bij Landschap Overijssel. Dit wordt een avond vol met nachtbelevenissen, spannend en avontuurlijk. Na de wandeling ben je een onvergetelijke ervaring rijker en zal op De Deel in De Wheem onder het genot van een beker chocolademelk, de avond geheel volgens traditie afgesloten worden met een spannend verhaal.

Al je zintuigen komen aanbod tijdens deze avond door het donkere Reestdal. De avond start om 20.00 uur vanuit Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 te Balkbrug. Honden mogen niet mee en ook zaklampen moeten thuisblijven. Opgave vooraf is niet nodig en deelname is geheel gratis.

Landschap Overijssel organiseert deze activiteit als onderdeel van de landelijke ‘Nacht van de Nacht’ op 27 oktober. Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties vragen tijdens dit evenement aandacht voor de schoonheid en het nut van de nacht. Zij willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. Het doven of dimmen van lampen levert niet alleen een flinke energiebesparing op; het is ook beter voor dier en mens.

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Achter De Wheem is een prachtig Speelnatuurpad geopend, deze is vrij toegankelijk en een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op staging2.landschapoverijssel.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.