Home / archiefcentraal / misha mensen in maria oord zijn boos

misha mensen in maria oord zijn boos

“De mensen in Maria-Oord zijn boos. Ze willen niet naar Raalte of Lemelerveld, ze willen Luttenberg niet achter zich laten.” Gemeenteraadslid Ben Misha is dinsdagmorgen naar het verzorgingshuis in Luttenberg gegaan om de stemming te peilen. “Ik sprak een meneer die mogelijk in november al naar Lemelerveld moet verhuizen. Het is allemaal veel te snel gegaan.”

In Maria-Oord zijn ze het er volgens Misha allemaal over eens. “Er is niet alles op alles gezet om het verzorgingshuis te behouden voor Luttenberg. Er moet een miljoen in geïnvesteerd worden, dat is waar we het over hebben. Maar waar blijft de menselijke maat? We hebben het niet alleen over geld, we hebben het over mensen! Er is altijd een oplossing. Faseer bijvoorbeeld de investering in drie of vier keer.”

Ook mist Misha de betrokkenheid van de gemeente Raalte bij het onderwerp. “Ik vind dat de gemeente de regie moet houden. Het college moet in gesprek met de Zorggroep en de woningbouw. Ik snap dat de zorg een private sector is geworden, maar de gemeente blijft verantwoordelijk voor de mensen die er wonen.”

Misha overweegt om een brief aan het college van burgmeester en wethouders te schrijven. Ook moet het onderwerp van hem in de gemeenteraad besproken worden. “We praten over mensen met gevoelens, niet alleen over het materialisme van wie het huis is.”

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.