minder drank na training is slecht voor de club

Opinie – We drinken minder na de training. Althans, bij controles bleek de chauffeur minder vaak te drinken dan de politie eerder gewend was. Mooi man. Of toch niet? Straks moet de contributie omhoog.

Drankgebruik na sport, het is zo dubbel als maar kan. We sporten voor de fun, en het is nog gezond ook, Maar meteen is dat avondje sporten een avondje uit. Beetje met elkaar keten achter een bal aan en daarna mooi de kantine in. Rondje van de een en van de ander, soms gewoon een heel krat tegelijk bestellen. De prijzen zijn aangenaam, de dorst is lekker, de kick des te groter.

Soms is de politie op zoek naar verborgen wietplantages. Een andere keer wordt er op alcohol gecontroleerd. De ene softdrug proberen we – zonder succes overigens – uit te bannen. De andere softdrug gebruiken we als melkkoe. Van de ene gedogen we de verkoop als het maar wel meer dan 300 meter van een school af is, de andere is in vijftien soorten in de supermarkt te koop en gaat in sportkantines tegen paracommerciële prijzen over tafel, ook als er jeugd aanwezig is. Pappa kan zondagmiddag gerust met een drinken kop thuis komen.

De politie is blij dat er minder sporters met een dronken kop achter het stuur stappen. Medeweggebruikers zijn daar ook blij om. Sportclubs zeggen vast ook dat ze er blij mee zijn en misschien gebruiken ze het onderzoekje ook wel voor een gezond imago. Maar in de bestuurskamer wordt er koortsachtig overlegd hoe ze de drankomzet weer omhoog kunnen krijgen.

Probeer iedere avond teams op het trainingsveld te krijgen met wat oudere leden. Die blijven wat langer hangen en maken het gezellig. Plan ze vroeg op de avond, dan is de omzettijd langer. Tap in iets kleinere glazen en verlaag de prijs niet. Verhoog een jaar later de prijs wel, maar vergroot dan de glazen niet meer. Zoek naar verhuur van de kantine voor bingo en dat soort dingen… Kortom: probeer geld te maken van die kantine. De bediening kost niks, de winst is puur.

Sportclubs hebben er belang bij dat er flink gedronken wordt.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.