metal fest zorgt voor invasie van metalheads

Henk en Herwig zijn de initiatiefnemers van het festival. Al vanaf hun vroege jeugd zijn het metalheads. Voor de twee betekent het October Metal Fest in Wijhe een weerzien met al hun oude maten, waarmee ze vroeger de metalconcerten in Oost-Nederland bezochten. De gemiddelde leeftijd van het publiek zal pak ‘em beet zo rond de veertig hangen. Natuurlijk zijn er ook jongeren, begintwintigers en een enkele tiener, maar een aanzienlijk deel van de bezoekers is al een leuk eind op weg naar de vijftig.

Henk en Herwig zien de avond vooral als een hobbyproject; voor het geld doen ze het niet. Dat wordt bij binnenkomst meteen duidelijk gemaakt. Iedere bezoeker krijgt namelijk gratis een T-shirt aangeboden met de tekst ‘I survived October Metal Fest Wijhe’ en de namen van de optredende bands: Tower of Stone, Volbeer en Imitallica. “Veel mensen waren hartstikke verrast”, vertelt Henk. “’Kan dat er wel uit joh?’ Ja, dat kan er gelukkig wel uit. We zien dit als hobby. Al het geld dat we verdienen, willen we investeren in het programma van de volgende editie.”

Tower of Stone is als eerste band aan de beurt. De heren brengen een ode aan de hardrockband Rainbow en het werk van de inmiddels overleden zanger Ronnie James Dio. Zo’n strot als Dio heeft niemand, maar de zanger van Tower of Stone komt een heel eind. Volbeer speelt nummers van de Deense metalsensatie Volbeat. Het valt met name bij het wat jongere deel van het publiek in goede aarde. Veel oudere metalheads lijken nog niet al te bekend te zijn met het werk van Volbeat, maar toch gaan de koppies her en der op en neer.

De meeste aanwezigen komen voor Imitallica, dat vooral nummers uit de begintijd van Metallica ten gehore brengt. De vuisten gaan omhoog, de haren zwiepen in het rond en af en toe zijn er voorzichtige moshpitjes.

“Het was een fantastische avond”, stellen Henk en Herwig na afloop. “Toen de bezoekers naar huis gingen, kwamen meerderen bij ons om nog even de handjes te schudden. Het leek wel een bruiloft. De reacties waren geweldig leuk. Dit gebeurt zeker weer. Op naar de volgende editie!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.