man utd clinic bij rohda raalte

Man Utd. clinic bij Rohda Raalte

Hij trainde Cristiano Ronaldo en hielp hem de beste voetballer ter wereld te worden. Nu ben jij aan de beurt en wil hij jou ook graag beter maken! Hij is René Meulensteen. Een hele gewone Nederlandse jongen die op zijn zestiende al jeugdtrainer werd bij een kleine voetbalclub in Noord Brabant. Hij is inmiddels zo goed geworden dat hij nu trainer is bij Manchester United. Ongelooflijk hè? Kijk op de foto hiernaast, daar staat hij op het trainingsveld naast Sir Ferguson “The Manager”. Hij heeft één van de mooiste banen ter wereld en traint dagelijks het eerste elftal van Manchester United.

Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy hij heeft ze allemaal heel veel trucs en bewegingen geleerd, zodat ze betere voetballers werden. Hij traint nu het eerste elftal, maar hij heeft ook heel veel de jeugd van Manchester United getraind. Zij trainen nog steeds via zijn trainingsmethode en met zijn oefeningen. En het klinkt misschien raar, maar bij het eerste van Manchester United gebruikt hij heel vaak dezelfde oefenstof als destijds bij de jeugdspelers. Alleen is hij bij het eerste elftal wel veel strenger, “zij moeten het beter en sneller doen”; zegt hij.

Ruud van Nistelrooy zegt over René Meulensteen;“Ik ben domweg beter geworden door zijn plan van aanpak!” Het eerste van Manchester United is één van de beste ploegen ter wereld. De laatste 6 jaar stonden ze 3 keer in de finale van de Champions League en wonnen er ook nog één. Daarnaast is Manchester United de laatste 20 jaar maarliefst 12 keer kampioen van Engeland geworden. De beste competitie ter wereld. Kortom, Manchester United hoort bij de absolute top in het voetbal.

René Meulensteen heeft een samenwerkingsverband met Sportpartners. Sportpartners is een voetbalorganisatie in Nederland die de visie van René in Nederland uitdraagt bij heel veel clubs in Nederland zo ook bij Rohda Raalte. Op deze manier wil de trainer van Manchester United jouw ook graag laten trainen zoals hij Manchester United traint. René heeft daarom zijn beste trainingen voor je op papier gezet en deze trainingen zullen door docenten van de René Meulensteen Academy (Sportpartners) allemaal uitgelegd en geoefend gaan worden met de trainers van Rohda Raalte, zodat deze goed kunnen leren hoe ze de trainingen moeten geven.

In navolging van het succes van vorig jaar, met twee eindwinnaars tijdens de finaledag afkomstig uit de voorronde in Raalte, hebben wij weer een hele dag georganiseerd waarop jij kunt trainen en voetballen als een speler van Manchester United. Je krijgt al hun toptrainingen op één dag. Jij kunt dus een hele dag trainen als Wayne Rooney! We houden deze dag in de herfstvakantie op vrijdag 26 oktober. Dit alles zal plaatsvinden op de velden van Rohda Raalte. En het wordt net als de eerste editie een leuke, sportieve dag. Lees maar eens wat je op die dag allemaal krijgt:

• We leren je allemaal bewegingen, waardoor je voetenwerk sneller wordt. Door kleine handige bewegingen veel te oefenen leer je sneller te worden met je voeten en met draaien. Met snel voetenwerk krijg je de bal eerder onder controle. Daarnaast leer je om snel bij je tegenstander weg te komen. Dus je hebt de bal eerder onder controle en je bent eerder weg, zo ben je al 2 keer sneller. Alle voetbalbewegingen komen daarna weer van pas bij de passeerbewegingen.

• Eén van de allermooiste dingen in voetbal is het voorbijgaan van de tegenstander. Het liefst met een truc, waarbij je de ander een beetje dolt (of misschien wel veel meer dan een beetje). Natuurlijk gaan we jouw deze passeerbewegingen ook leren. De beste voetballers ter wereld kunnen allemaal een man uit spelen. Soms wel een heel rijtje achter elkaar. Daarom vindt iedereen ze ook zo goed en zijn ze zo populair. We gaan jouw ook leren hoe je dat doet. We leren je de snelste en beste trucs, zodat jij straks ook makkelijk een mannetje uitspeelt.

• Je kunt iemand uitspelen met een mooie passeerbeweging, zoals bijvoorbeeld een schaar. Maar het kan ook door snel te stoppen, draaien en te keren. Natuurlijk wordt daar ook bij Manchester United veel op getraind en wij gaan dat ook doen. De Stop-draai, de Cruijffdraai en de overstap ken je nu misschien nog niet, maar straks wel. Straks gebruik je ze zelf om iemand voorbij te komen.

• We spelen op die dag natuurlijk ook veel potjes voetbal. We doen allemaal verschillende soorten partijtjes. Hier kun je alles wat je hebt geleerd direct laten zien. We helpen je de acties en bewegingen in het echte voetbal te gebruiken.

‘Je krijgt ook nog van alles’

• Je krijgt een bal. Da’s Logisch, want wat is nu een profvoetballer zonder een voetbal. Iedere speler krijgt die dag van ons dan ook een mooie voetbal. Deze is niet alleen voor die dag. Hij is van jouw, dus je mag hem mee naar huis nemen.

• Een prachtig voetbalshirt. Als ze bij een profclub gaan trainen dan lopen ze niet allemaal in een verschillend shirtje rond. Ze hebben allemaal hetzelfde voetbalshirt van de club. Dat willen we bij het NTK dan natuurlijk ook. Het shirt is van fijne kwaliteit en daardoor zit het ook erg lekker. Ook dit shirt mag mee naar huis.

• Maar er is nog meer. Iedere speler krijgt een Certificaat waarop staat dat je mee hebt gedaan aan de techniektraining bij Rohda Raalte.

• Natuurlijk moet je tijdens zo’n lange dag ook goed eten en drinken. We zorgen dan ook voor een sportieve lunch en drinken. Je hoeft dus helemaal geen eten en drinken meer mee te nemen.

“Ik help Wayne Rooney dagelijks om nog sneller te leren kappen en draaien en nog meer doelpunten te scoren. Mag ik jouw ook helpen?” Val jij in de leeftijdscategorie 6 tot en met 15 jaar dan nodigen wij je hierbij uit om aan het NTK deel te nemen. Ook spelers/speelsters van andere clubs uit de regio zijn van harte welkom. Ook niet bij een club aangesloten jeugdvoetballers kunnen meedoen! Kosten voor deze dag bedragen 40 euro.

Schrijf je nu in op de website staging2.moves-skills.nl. De winnaars van elke locatie van diverse leeftijdscategorieën (jongens en meisjes) mogen op het Nationale Sportcentrum Papendal strijden wie de beste techniekspeler (in zijn of haar leeftijdscategorie) van Nederland is. De eindwinnaars bezoeken per vliegtuig en onder begeleiding van Sportpartners de grootste voetbalclub van de wereld, Manchester United!! Daar gaat men naar Old Trafford voor het bekijken van een wedstrijd uit de Premier League. Wil je meer weten over dit grootste voetbal-jeugdevenement ter wereld?

Ga dan naar de website http://staging2.moves-skills.nl target=”_blank”]moves-skills of http://staging2.sportpartners.nl target=”_blank”]Sportpartners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.