maatman verwacht typische bekerwedstrijd

Trainer Kick Maatman van Rohda Raalte verwacht dat de wedstrijd tegen Vroomhoopse Boys een ‘typische bekerwedstrijd’ gaat worden. “Vroomhoopse Boys is een Zaterdag Tweede Klasser die het zaterdag opneemt tegen een Hoofdklasser die op het moment goed draait. Dan krijg je al snel het gevoel van een echte bekerwedstrijd.”

Maatman vervolgt: “Waarschijnlijk is die club al langer met deze wedstrijd bezig dan wij. Dat is net als met de landelijke KNVB-beker als een kleinere club het opneemt tegen een grotere professionele club. Wij hebben dinsdag losjes getraind en donderdag hebben we in de formatie toegewerkt naar de wedstrijd. Maar dat neemt niet weg dat we deze wedstrijd moeten winnen. Maar bovenal is het natuurlijk weer een wedstrijd waarin je de kans krijgt om jezelf te verbeteren.”

De basiself van Maatman kent zaterdag drie jonge, gretige gezichten. Roy Supèr, Rick Vleems en Django Ngutra starten vanaf de aftrap. “Die jongens staan aan de poort te rammelen en staan daarom in de basis. Dat betekent dat drie andere jongens niet spelen. Lars Kamperman Leferink en Jesper Harmens zitten tegen vermoeidheid aan en krijgen daarom rust. Deniz Sahbaz moet werken en kan er daarom ook niet bij zijn.”

Wanneer Rohda zaterdag wint van Vroomhoopse Boys, is het door naar de volgende ronde van de KNVB-beker. “Wij doen er alles aan om zover mogelijk te komen in het bekertoernooi en moeten daarom gewoon winnen. We gaan zaterdag van onszelf uit en iedereen speelt in zijn eigen rol. En de goede competitiestart is goed voor het vertrouwen.”

Rohda Raalte neemt het zaterdag om 17.00 uur op tegen Vroomhoopse Boys in de KNVB-beker. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bosrand in Vroomshoop.