maatman erg tevreden over competitiestart

Kick Maatman, trainer van Rohda Raalte, is ‘zeer tevreden’ over hoe het vlaggenschip van Rohda Raalte het seizoen in de Hoofdklasse C is begonnen. Na zeven speelronden staat de ploeg van trainer Kick Maatman op een knappe derde plek met zeventien punten. Alleen Be Quick 1887 (21 punten) en Alcides (18 punten) hebben tot nu toe meer punten binnengehaald dan de Raalte formatie.

“Het is natuurlijk nog wel een beetje koffiedik kijken”, geeft de hoofdtrainer toe. “De top vier heeft namelijk nog niet tegen elkaar gespeeld. Dat gaat de komende weken gebeuren. Maar ik ben wel tevreden zoals het nu gaat.”

De doelstelling van Rohda Raalte is om dit seizoen te eindigen in de top 4 en een periodetitel in de wacht slepen om ook nog eens mee te doen aan de nacompetitie. “Vorig jaar hebben we die doelstelling voor de helft gehaald. We hebben een aanval gedaan op de top 4 en zijn gedeeld vierde geworden. Toen hebben we ook gezegd dat we beter willen presteren in de topwedstrijden tegen bijvoorbeeld Alcides en Be Quick 1887. Die aanval is ook geslaagd Helaas misten we de periodetitel op één doelpunt. Dat is jammer, maar daar komt ook een stukje geluk bij kijken. Dit jaar gaan we die gewaagde doelstelling proberen te herhalen. We hebben veel nieuwe jongens en de club heeft de lat hoog gelegd. Ik ben iets voorzichtiger, omdat het vooraf moeilijk in te schatten is hoe de nieuwe jongens gaan functioneren. Over een maand of twee hebben we alle tegenstanders gehad en dan kunnen we een concreet beeld vormen. Mijn doelstelling is dan ook goed voetbal laten zien. Dan maakt het niet uit of je derde of vijfde wordt.”

Kritisch

“Nu is het zaak om door te gaan op deze voet en van daaruit te verbeteren. Dan kun je ook meedoen in de top 4. Maar de ontwikkeling van de individu staat centraal. Als de jongens zich individueel ontwikkelen, dan zie je dat terug in de teamprestatie op het veld. En de saamhorigheid is gewoon heel goed. Alle neuzen staan dezelfde kant op. We willen hetzelfde bereiken en dat is belangrijk.”

Hoewel Maatman tevreden is met de gang, heeft hij ook enkele kritische punten. “Ik vind dat de opbouw van achteruit wel wat beter kan. Ik hoor onze tegenstander vaak zeggen dat onze opbouw goed is, maar ik vind dat we nog kunnen verbeteren in de opbouw op de momenten dat wij vastgezet worden door de tegenstander. En voorin mag het qua samenspel ook nog wel iets beter.”

Daarentegen roemt Maatman zijn ploeg op het organisatorische gedeelte. “In de voorbereiding hebben we op drie manieren gespeeld. Dat is erg snel opgepakt door de jongens. Wanneer er tijdens de wedstrijd ineens anders gespeeld moet worden, dan pakken de jongens dat direct op. Natuurlijk kan nog niet iedereen de wedstrijd even goed lezen, maar het gaat steeds beter. En natuurlijk hebben wij langs de lijn ook mensen die zien dat er anders gespeeld moet worden en zij geven het dan ook aan.”

Of Maatman volgend seizoen ook nog aan het roer staat bij Rohda Raalte zal de komende weken blijken, wanneer hij in gesprek gaat met het bestuur. “Ik kan wel zeggen dat ik het erg goed naar mijn zin heb hier bij Rohda Raalte. Ik heb een leuke, goede spelersgroep, een fijne staf om mee werken en ik voel mij thuis bij de club.”

Nieuwe groep

Maatman kreeg deze zomer veel nieuwe gezichten in zijn elftal. Zo zag hij onder andere Sander Kok, Timo Haverkamp, Melvin Velthuis, Teije ten Den en Rik Witteveen vertrekken. Daarvoor terug kwamen jongens Boy Boeloerditi, Roy Supèr, Coen Zwollo, Rick Oosterwechel, Jasper Broekhuis, Danny Bosman, Lars Kampersman Leferink en Rik Jan de Groot. “De selectie was deze zomer vrij nieuwe. Zo hadden we ineens een compleet nieuwe voorhoede en waren we jongens als Melvin Velthuis en Teije ten Den kwijt. Maar we zaten al vrij snel weer op een hoog niveau. Na een aantal wedstrijden zag je iedereen gewoon groeien en werd de stijgende lijn ingezet. Je ziet het gewoon beter worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.