lourdesviering in de pauluskerk

Eind april/begin mei zijn 1.500 pelgrims uit ons Aartsbisdom Utrecht op bedevaart naar Lourdes geweest. Het jaarthema van Lourdes: ‘Met Bernadette de Rozenkrans bidden’, schiep een hechte band. Tijdens de Internationale Hoogmis in de basiliek Pius X waren we één met 20.000 pelgrims uit vele landen. Zingend en biddend in 7 talen was de hele wereld bijeen om, samen met Maria, God te danken. Hemel en aarde raakten elkaar. Het maakt je open voor het grote wonder van Lourdes: Lief en leed delen. Een bijzondere gebeurtenis!

Sinds 2005 viert de Pauluskerk in Raalte elk jaar een ‘Internationale Hoogmis’ in het klein. Niet in zoveel talen, maar wel thematisch een getrouwe kopie van de mis in de Pius X. Sinds vorig jaar wordt deze viering uitgebreid met een korte Mariale Lichtprocessie, compleet met zingen, bidden en brandende kaarsen. Het zal voelen als een herhaling van de eerder dit jaar beleefde bedevaart.

Zaterdag 20 oktober a.s. om 19.00 uur wordt u uitgenodigd om dit mee te vieren. U zult er zeker medepelgrims treffen. Niet alleen van dit jaar, maar ook van eerder gemaakte Lourdesreizen. En daarbij zullen wij ook Maria en Bernadette in ons midden weten. In vele opzichten dus een soort reünie. Natuurlijk is iedereen welkom die de sfeer wil proeven van het internationaal vieren in Lourdes.

De eerstvolgende bedevaart die de werkgroep Raalte organiseert is in september 2013.

Voor informatie en aanmelding kunt U zich wenden tot:

Anton Tielbeke,

0572-354322

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.