leren heggenvlechten bij landschap overijssel

Bij Landschap Overijssel is er op zaterdag 17 november de mogelijkheid om te leren hoe je een prachtige vlechtheg maakt. De workshop duurt van 9.00 tot 15.30 uur en de kosten voor deelname bedragen 55 euro. Leden van een vrijwilligersgroep van Landschap Overijssel betalen 35 euro.

Heggenvlechten is een eeuwenoud ambacht dat steeds minder mensen beoefenen. Gelukkig zijn er nog vakmensen die graag en met veel enthousiasme hun kennis overdragen. Waar de heg vroeger diende als vee- en wildkering, is het nu een geliefde broedplaats voor vogels en een schuilplaats voor andere kleine dieren. Op die manier draagt de heg ook bij aan de overleving van soorten.

Workshop

De workshop wordt gegeven door ervaren heggenvlechters. Landschap Overijssel zorgt voor het gereedschap, de handschoenen en andere benodigdheden. Zo ook voor koffie, thee en een kop soep bij de lunch. Aan het eind van de dag staat er een mooi gevlochten heg, die weer jaren mee gaat. Iedereen kan deze vaardigheid leren en een mooie, gezonde heg vol leven maken.

Heggenlegbrigade

Landschap Overijssel richt een heggenlegbrigade op. Vrijwilligers die bij particulieren helpen een heg te vlechten. De vrijwilligers werken tegen een onkostenvergoeding, de eigenaar zorgt voor materiaal, koffie, thee en soep. Landschap Overijssel zorgt voor het gereedschap en begeleiding. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Carin de Cloe, coördinator cursussen bij Landschap Overijssel, carin.decloe@landschapoverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.