leerlingen carmel debatteren in raadzaal

Leerlingen van het Carmel College Salland gaan in de week vóór de herfstvakantie, op donderdag 18 oktober en vrijdag 19 oktober, met elkaar in debat in de gemeenteraadszaal van het gemeentehuis in Raalte. Daarbij oefenen de leerlingen twee debatvormen: het Lagerhuis en een raadsdebat. Wethouder Gosse Hiemstra leidt het debat.

De leerlingen oefenen in dit project hun onderzoeksvaardigheden door het beantwoorden van documentatievragen bij debatstellingen. Daarmee bouwen ze een argumentatie op. In de debatten oefenen zij presentatievaardigheden en leren zij zich te verplaatsen in standpunten van anderen.

Op donderdag 18 oktober bereiden de leerlingen het Lagerhuisdebat voor. Dit Lagerhuisdebat wordt ’s middags in competitievorm gehouden. Op vrijdagochtend gaan de leerlingen na het tweede lesuur naar het gemeentehuis om er een heus raadsdebat voor te bereiden. De leerlingen gaan met elkaar het debat aan in de raadzaal. Wethouder Gosse Hiemstra zal samen met de griffier van de gemeente dit debat voorzitten. De leerlingen worden voor dit debat ingedeeld in politieke fracties. Ze worden ondersteund door docenten, raadsleden en vertegenwoordigers van de jongeren-afdelingen van politieke partijen.

Er staan vier stellingen centraal tijdens het debat. Het beleid van de gemeente is onder meer gericht op het betrekken van jongeren bij lokale activiteiten van allerlei instellingen en bij de politiek zelf. Iedereen kan meetwitteren via de hashtag #debatcarmel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.