leden kiek uut overvallen college van b en w

Vier leden van de visueel gehandicaptengroep Kiek Uut hebben een verrassingsbezoek gebracht aan het college van B en W van de gemeente Olst-Wijhe tijdens de collegevergadering van dinsdag 16 oktober. De leden van Kiek uut hadden hun ‘overval’ goed voorbereid. Alleen burgemeester Ton Strien was op de hoogte. De collegeleden, inclusief twee ambtenaren, werden voorzien van speciale brillen (om zo de visuele beperking te ervaren) en hen werd een witte stok overhandigd. Zo konden zij de reis van de B en W kamer op de tweede verdieping van het gemeentehuis naar de lunchruimte in de kelder ondernemen. Hier werd de lunch genuttigd, met nog steeds de speciale bril op de neus.

Na de lunch konden de collegeleden en ambtenaren ervaren hoe het is om van het gemeentehuis richting de dichtstbijzijnde bushalte te lopen. Dat ging de één beter af dan de ander. Snel ging het in ieder geval niet.

De leden van Kiek Uut hebben deze verrassingsaanval georganiseerd in het kader van de Internationale Dag van de Witte Stok op 15 oktober. De witte stok is het symbool van blindheid en slechtziendheid. Hij biedt blinden en slechtzienden de mogelijkheid om zich op straat te verplaatsen en de automobilisten en voetgangers te wijzen op hun handicap. De witte stok is al uitgevonden in 1930.

Kiek Uut is een groep visueel gehandicapten woonachtig rondom Deventer. Zij komen maandelijks bijeen en ondernemen dan iets met elkaar. Bij deze gelegenheid waren Hans en Gerrie Bonthuis uit Fortmond, Jan van de Horst uit Wijhe, Gerard Lugtenberg uit Boskamp en Marianne Poppenk uit Olst aanwezig.

De collegeleden en ambtenaren hebben de ‘overval’ zeker kunnen waarderen en hebben op een ludieke manier ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.