kwiek verliest thuis van dss

Kwiek is zaterdag tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aangelopen. In sporthal Tijenraan was DSS met 27-31 te sterk voor de ploeg uit Raalte, waardoor de degradant uit de eredivisie nu onderin de middenmoot terug te vinden is.

In een gelijkopgaande eerste helft waren de aanvallers aan beide kanten sterker dan de verdedigers van de tegenpartij, waardoor het na 20 minuten al 12 – 12 stond. Bij Kwiek, waar Piëtte van Hoorn geblesseerd aan de kant bleef, speelde Kira Overmars een prima eerste helft. Haar aanvallende acties zorgden voor veel gevaar en doelpunten.

Een zwakke fase voor rust zorgde ervoor dat Kwiek halverwege tegen een achterstand van 15 – 19 aankeek. Na rust werd het spel niet beter. Pas na 7 minuten wist Kwiek voor het eerst te scoren, waardoor het verschil opgelopen was tot 6 punten.

Even leek het erop dat Kwiek terugkwam in de wedstrijd, maar nadat zij 21 – 24 op het scorebord hadden gezet, liep DSS weer verder weg en verdween het geloof in een goede afloop bij de thuisploeg, met een 27 – 31 eindstand als gevolg.

Volgende week speelt Kwiek de uitwedstrijd tegen PSV. Dat lijkt een uitgelezen kans om na twee nederlagen weer eens te winnen, de ploeg uit Eindhoven wist dit seizoen namelijk nog geen punt te behalen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.