komt een mantelzorger bij de dokter

Carinova Steunpunt Mantelzorg organiseert samen met de lokale Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld op donderdag 25 oktober a.s. in Lemelerveld een themabijeenkomst voor mantelzorgers en iedereen die betrokken is bij mantelzorg. Het thema is ‘Komt een mantelzorger bij de dokter’. Deze avond vindt plaats in De Mozaïek, Kroonplein 66 en duurt van 19.30 – 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Miedema – Flierman van Carinova Steunpunt Mantelzorg, tel. 0900 86 62 (lokaal tarief) of per mail via steunpuntmantelzorg@carinova.nl. Ook kunt u contact opnemen met de heer A. Sibelt van de lokale Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld via tel. (0572) 37 28 82 Aan deze avond zijn geen kosten verbonden en opgave is niet verplicht.

De avond wordt o.a verzorgd door huisarts dr. van der Veen uit Lemelerveld en zal zich voornamelijk toespitsen op de relatie van de mantelzorger en de huisarts.

Vroeg of laat krijgen we allemaal met mantelzorg te maken. Eén op de vijf huisartspatiënten is mantelzorger. Dat wil dus zeggen dat een huisartspraktijk van 2500 patiënten gemiddeld 500 mantelzorgers telt!

Mantelzorgondersteuning is geen specifieke huisartsgeneeskundige zorg. De huisarts en zijn/haar medewerkers kunnen echter door hun vertrouwensfunctie een zinvolle bijdrage leveren in de signalering en preventie van overbelaste mantelzorgers.

U kunt tijdens deze avond meedenken en praten over de relatie mantelzorg / huisarts. Uw aanwezigheid is belangrijk want u kunt dan aangeven wat u belangrijk vindt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.